Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() wapel Ave 2.0 D4D Krosno | 2006-10-18 20:18:32 Dzięki za podpowiedz ale mam klimatronik i temp.na 22 stopnie a zdarzyło mi się to też jak był upał. |
![]() gwp TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2.0D-4D Rzeszów | 2006-10-19 08:47:30
No tak! Mimo wszystko zachęcam do zaglądnięcia do instrukcji, gdyż 1200 obrotów jak napisałem nie jest wielkością przypadkową. Pozdrawiam Grzesiek |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2006-10-23 01:01:17 Czesto przelamuje sie kabelek od czujnika temp cieczy.Z przodu silnika od czujnika temp w glowicy jest poprowadzony kawalek przejsciowki czy przedluzenia oryginalnej wiazki owiniety gabka ,wyglada to tak jakby producent zapomnial o czujniku i zrobil przedluzke fabrycznej wiazki tyle ze za krotka bo ma ok 25 cm wiec jest naprezona i przymocowana plastykowa opaska do weza z chlodnicy co powoduje przecieranie lub przelamanie.Zanim przelamie sie calkiem i wystapi kod usterki czesto powoduje niekontrolowane wzrosty obrotow silnika.Ale mozliwe ze po prostu masz ogrzewanie nastawione na wyzsza temperature niz mozna w danej chwili uzyskac z ukladu chlodzenia. |
![]() wapel Ave 2.0 D4D Krosno | 2006-10-26 21:32:30 Dzięki za poradę, sprawdzę tę wiązkę może faktycznie coś chwilami nie łączyale jeśli nie to to nie wiem gdzie szukać usterki,i czy to nie są wtryski,może się zawieszają .Co o tym sądzicie ,proszę o opinie kto może z czymś takim się spotkał u siebie.dzięki z góry wszystkim za pomoc.PZDR |