| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2006-10-25 18:58:33 witam, pierwsze co sprawdz to to czy Ci zamyka sie klapka od ogrzeania cieple zimne, od kolumna kierownicy jest na lewej sciance obudowy z ogrzewania, taki metalowy pret , sprawdz czy Ci dochodzi do konca, mi nie dochodzilo, samarke mam pare lat , wymienialem cala obudowe ogrzewania i dalej nie grzala, dopiero pare dni temu doszedlem ze dawajac na cieple ta klapka nie domykala sie do konca i dalej ciaglo zimne powietrze, niestety musialem zrobic to na stale ze terazx ciagle mi grzeje, no ale jestem w szoku bo jak mam 50*C nagrzane auto w srodku robi sie juz cieplo, jednak prawda jest ze ladzianki dobrze grzeja, jedynie mechanizmy z ogrzewania sa daremnej jakosci, ale teraz mam cieplutko i jest git |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2006-10-26 00:59:48 Hm no wlasnie mam podobny problem - tyle, ze u mnie jest tak, ze przy zimnym silniku naturalnie nie grzeje, a przy cieplym grzeje ale slabiej niz dawniej. Powietrze leci jakby troche zimnego, troche cieplego. Byc moze istotna informacja jest rowniez fakt, ze kiedy tepmeratura na zewnatrz jest wyzsza, rowniez powietrze z nagrzewnicy jest jakby cieplejsze.
Co robic ? Od czego zaczac naprawy ? |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2006-10-26 15:32:58
Dziwi mnie jedno, już nie poraz pierwszy byłeś upominany, chciałbym ci tylko przypomnieć że forum to naprawdę kopalnia wiedzy należy tylko poszukać np. ogrzewanie. czasem warto i nie ma potrzeby zakładania za każdym razem nowego wątku. |