Problem z ogrzewaniem:/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ostatnio zauwazylem taki problem w mojej samarce. Jezeli odpale zimny silnik i jeszcze dobrze sie nie zagrzeje, i wlacze ogrzewanie to fajnie autko grzeje. Jesli natomiast wlacze ogrzewanie jak jest juz nagrzany silnik bardzo, i np juz zrobilem paredziesiat kilometrow, i wlacze ogrzewanie, nie grzeje. Leci lekko cieplawe powietrze. Co to moze byc??

witam, pierwsze co sprawdz to to czy Ci zamyka sie klapka od ogrzeania cieple zimne, od kolumna kierownicy jest na lewej sciance obudowy z ogrzewania, taki metalowy pret , sprawdz czy Ci dochodzi do konca, mi nie dochodzilo, samarke mam pare lat , wymienialem cala obudowe ogrzewania i dalej nie grzala, dopiero pare dni temu doszedlem ze dawajac na cieple ta klapka nie domykala sie do konca i dalej ciaglo zimne powietrze, niestety musialem zrobic to na stale ze terazx ciagle mi grzeje, no ale jestem w szoku bo jak mam 50*C nagrzane auto w srodku robi sie juz cieplo, jednak prawda jest ze ladzianki dobrze grzeja, jedynie mechanizmy z ogrzewania sa daremnej jakosci, ale teraz mam cieplutko i jest git

u mnie tez ciegno nie dochodzilo do konca... ale zawsze mozna je reka podciagnac... ja tak robilem przez 3 zimy ....
...a z tego co piszesz...to moze masz termostat walniety... i autko sie nie grzeje dobrze... skoro przy jedzie "stygnie"... po prozstu w czasie jazdy chlodnice chlodzi powietrze...

Hm no wlasnie mam podobny problem - tyle, ze u mnie jest tak, ze przy zimnym silniku naturalnie nie grzeje, a przy cieplym grzeje ale slabiej niz dawniej. Powietrze leci jakby troche zimnego, troche cieplego. Byc moze istotna informacja jest rowniez fakt, ze kiedy tepmeratura na zewnatrz jest wyzsza, rowniez powietrze z nagrzewnicy jest jakby cieplejsze.
Co robic ? Od czego zaczac naprawy ?

Cytat:
Witam ostatnio zauwazylem taki problem w mojej samarce.

Dziwi mnie jedno, już nie poraz pierwszy byłeś upominany,
chciałbym ci tylko przypomnieć że forum to naprawdę kopalnia wiedzy należy tylko poszukać np. ogrzewanie.
czasem warto i nie ma potrzeby zakładania za każdym razem nowego wątku.