MotoNews.pl

Cari e 2.0d pompa wtryskowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z pompa wtryskowa cieknie mi ropa od strony kolektora ssacego czy moze ktos juz mial cos takiego jak tak to powiedzcie jak to zrobic. jest tam od tylu jakas zaslepka na dwa torksy i nie wiem jak by sie tam do niej szybko dostac bo niestety nie posiadam garazu a szybko juz sie robi ciemno a to na pare godzin z moim podejsciem moze da sie to jakos szybciej obejsc

A nie cieknie z "dźwigni gazu" albo wężyka/metalowego/ doprowadzającego paliwo?

Pzdr

no wlasnie ze nie tam nic nie ma jest tylko ta zaslepkano z zeby sie do niej dostac na moje rozumowanie to trzeba albo wyjac pompe co mi sie nie usmiecha albo odkrecic kolektor ssacy a zeby jego wyjac to trzeba odkrecic rozrusznik ale moze ktos zna latwiejszy sposob na to

To chyba nie pomoge..
Powiem tylko że rozrusznik ściąga się łatwo.

Pzdr

żeby sciągnąć ssący nie musisz ruszać rozrusznika,ta zaślepka o której mówisz jest to dekielek który zakrywa oś od tego przyspieszacza co masz od strony chłodnicy przy pompie (ta dzwignia ze sprężyną co na zimnym silniku popycha ci gaz i przyspiesza zapłon)sciąg ssący,poluzuj te śrubki odciąg ten dekielek ,odtłuść i podłóż troche masy uszczelniającej lub odkręć całkiem i zmień oring(nie pamiętam ale chyba nic sie nie rozlatuje ale uważaj)z pompą masz dużo więcej roboty żeby ją wyciągnąć

no wlasnie ze musze odkrecic rozrusznik bo inaczej nie dojde do jednej sruby od ssacego bo ja zaslania chyba ze jakims ostro powyginanym kluczem