Trzy pytania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam Bmw 316 e36 m40 z instalacja gazową i problem z pracą silnika na benzynie.Byłem u gaziarza z problemem spalania gazu raz wiecej raz mniej przy takich samych przejechanych kilometrach,gazownik podlaczyl jakies urzadzonko i kazal przelaczyc na benzyne i pochwili uslyszalem tylko z jego ust UUUUUUUUUUUUUUUUUU wymień SONDE LAMBDA no dobra pomyslałem,pojechalem do sklepu kupiłem standardową Bosha.
Chcąc podłączyć nową sondę napotkałem problemy niedość ,że przewód od starej sondy był sztukowany w dwóch miejscach to na dodatek sonda ma jakieś dziwne kolory przewodów nie opisanych w instrukcji od nowej sondy i tu pytania:

1.od komputera do momentu pierwszego łączenia są kolory
-zielony
-czarny
-jasnobrązowy
-żółty
Proszę o opisanie tych kabli który to np.masa itd.

2.Drugie pytanie to auto raz chodzi dobrze raz zle tzn. jak daje gazu to aż czuć, że wpycha w fotel,a raz jest mułowaty, i nie wiem o co chodzi.

3.Tryb awaryjny jak mam rozpoznać czy auto pracuje właśnie w tym trybie i czy to się kasuje.

Za odpowiedzi z góry WILKIE DZIĘKI pozdrawiam ZIBI

[ wiadomość edytowana przez: zibij79 dnia 2006-10-10 20:33:38 ]

siema
diagnostyki sa czasochlonne

lecisz po kolei czy :swiece, kable, cewka sa oki?
potem dalej lambda, przeplywomierz i wszystkie inne czujniki ktore maja wplyw na prace silnika

zawsze sprawdzaj na benzynie wtedy eliminujesz instalke gazowa

nic innego ci nie doradze bo tak bym wlasnie postapil, ewentualnie jakiegos kumatego mechanika z komputerem moze jakies bledy cos podpowiedza co przygrywa w kulki
pozdro