MotoNews.pl
2 Opuszczony Polonez Atu 1.4 16V na parkingu UG (164152/5) - PT

Opuszczony Polonez Atu 1.4 16V na parkingu UG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czołem

Kiedyś pisałem o tym na liście fso, potem mówiłem wielu potencjalnie zainteresowanym i nic.

Od kilku dobrych lat na parkingu za rondem przy wydziale ekonomii Uniwersytetu Gdańskiego, co mieści się w Sopocie, stoi czerwone Atu 1.4 (nie plus). Trzy lata temu przykuł moją uwagę, bo już wtedy wyglądał na opuszczony, a nie miał najmniejszego śladu rdzy. No i silnik Rovera. Za każdym razem, gdy tam parkowałem (rzadko), przypominałem sobie o nim i zawsze obiecywałem sobie, że podjadę do wydziału komunikacji, uśmiechnę się, wyjaśnię w czym rzecz i dowiem się, czyj to samochód, zadzwonię i spytam, czy by mi go nie oddali (tak wszedłem w posiadanie dwóch Kantów) ale potem zwykle zapominałem. Od zeszłego roku, gdy ktoś urwał Poldkowi lusterko, nic się nie działo, aż do momentu, gdy w niedzielę zauważyłem, że jakiś ^@*&^@# stłukł szybę (od pasażera) i ukradł antyczne radio i... zagłówki przednich foteli. Od tego czasu do środka pada deszcz i spadają liście. Ponieważ też samochód jest otwarty i wszyscy już wiedzą że jest opuszczony, ktoś inny może wytłuc pozostałe szyby, bo to fajna zabawa, albo zrobić kupę na deskę rozdzielczą, whatever.

Panowie, ku*wa, nie można tego tak zostawić !
Ja rozumiem jeszcze, że jakieś akwarium 1.6 GLE przeżarte na wylot, ale to 16V w całkiem niezłym stanie ! Jakieś pomysły ?

Numery tego auta to GA 08655

[ wiadomość edytowana przez: Bergen dnia 2006-10-31 12:43:13 ]

Niestety właściciel nie ma zamiaru sprzedawać tego auta, były już takie próby czynione z tego co się orientuje

Typowa postawa pod tytułem:
Moje i nie sprzedam.....a niech zgnije, ale nie sprzedam!

Slyszalem ze juz kradna Polonezy!!

A ja w Gdańsku widzialem wiele rozpadających się aut.Najbarziej przykula mój wzrok Warszawa 223 sedan koloru niebieskiego.Również tam stoi Polonez Caro od dwóch lat.Ale ma karteczkę SPRZEDAM...

tia...smutny jego los szczegolnie ze slyszalem jeszcze jak ten silniczek chodzi...wlasciciel chcial za niego w tamtym roku 1700zl bez targowania:/ niestety koles nie mieszka juz pod tym adresem co auto jest zarejestrowane tzn bylo...auto juz ma los przesadzony.

Ciekawe czy ma opłacone OC
Jeśli nie, to

Wujek -Kajtek pisze:
"Ciekawe czy ma opłacone OC
Jeśli nie, to "

to ja kupie tylny most od roverka jakby co

p.s.gdyby cos to żart był moj.pozdro