Michallodz Ford Granada ³ódz | Witam potrzebuje pilnej poradu na w/w temat
Problem polega na tym ze z tego co wiem to w pierwszych 1,8 (i1,6) by³o inne ma³e ko³o rozrzadu które mia³o powierznie przystosowana do wspó³pracy z uszczelniaczem i to ko³o nie pasuje do 2,0. Istnieja tylko 2 typy tych kó³. W tym przypadku chodzi o srednice wewnetrzna na wale. Ja mam nowszy typ 1,8 które ma 30 mm i moje ko³o pasuje do 2,0 dohc. Mój znajomy z innego miasta kupi³ sobie tez 1,8 i ma w³asnie ten starszy typ i nie moze go dostac, wiec pomagam mu za³atwic takie ko³o. Mierzy³ nowsze ko³o 30 mm i jest za duze wiec na pewno ma ten stary typ. Z tym ze u niego ko³o ma niby 29 mm srednicy ja zamówi³em takie ko³o w sklepie poda³em srednice i znalezli je tylko ze ono ma srednice 28mm i upieraja sie ze to to, a z kolei mój znajomy upiera sie ze mierzy³ kilka razy srednice wa³u i wysz³o mu 29.Silnik to 132 b1000. Czy ktos wie jaka srednice wa³u mia³o to stare ko³o tzn czy to by³o 29 czy 28 mm. A moze by³y takie i takie, lub to ko³o w sklepie jest od czegos innego. Prosze o szybka odpowiedz bo silnik czeka na odpalenie a brakuje tylko tego ko³a. Z góry dzieki |