MotoNews.pl

Avensis 2,0 z 2002 z funkcją basen

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowni toyociarze

Po niesmiertelnej Cerinie E postanowiłem sobie poprawić i kupić Avensisa 2,0 z 2002 Sol. Ładne autko, funkcjonalne, liftback ale jedna z dodatkowych funkcji latem podczas zakupu nie była mi znana.

W bagażniku, po prawej stronie, w zagłębieniu gdzie spoczywa lewarek w dość szybkim tepie zbiera się woda, nawet podczas postoju samochodu na parkingu.

Czy ktoś w tym typie i roczniku jest coś w którymś miejscu na rzeczy? Uszczelka, obruwający się zawias, cieknący klosz lampy itd?

Za porady typu montaż pompki do usuwania wody z góry dziękuję.

fajana ta funkcja basen
mógłbys na akwarium przerobića tak na serio to cos podobnego kiedys w carii mielismy i niedawno o tym pisałem
a mianowicie
u góry szyby w klapie bagażnika w miejscu gdzie spotykaja sie końce uszczelki (prawdopodobnie na myjni zerwało nam taki smieszny mały kwadracik który ładnie to maskował i od razu uszczelniał

a najlepiej wsadz kogoś z latarka w bagażnik a ktos niech leje wode na ave i zobaczysz skąd cieknie

jeszcze jedno w tym schowku jest wywietrznik sprawdz czy jest wylamany moze ktos chcial cos wiekszego wsadzic mi sie dzialo to samo i na postoju i podczas jazdy czasami wylamuja sie tam zatrzaski narka jak cos to ptaj

fajnie, wigilia idzie, zacząłbym hodować tam karpia

a tak serio to dwie opcje :

1) coś z uszczelką
2) kiepski blacharz

zachciało się luksusów, to teraz masz

tak jak Suchy pisze - ładuj kogoś z latarką w bagażnik, i lej wężem ( auto, a nie jego )

ewentualnie rozważ powrót do porządnej Cariny, najlepiej 3S-GE, z 96-97

pzdr

Wtam z humorem .może to wersja wędkarska z miejscem na żywczyka moja r 2001 miała tą dodatkową funkcję z lewej strony .Pozdrawiam Świątecznie wszystkich i Cariniarzy

Jedno jest pewne, trzeba jej udrożnić odpływy.
Pozdro.