Wymiana przedniej szyby Carina

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam .Mam zamiar wymienić przednią szybę około 270 pl ,czy muszę kupić uszczelkę w ASO około 240 pl orginał ,czy może są zamienniki .Pozdrawiam

czeka nas rto samo wiec chetnie tez się dowiem

a czy nie jest ta szyba wklejana uszczelka to tylko ozdoba chyba ze jest zniszczona to w mojm kadecie z 85 szyby byly wklejane

dwa razy miałem szybę wymienianą i nie potrzeban była uszczelka , cały czas mam tą samą , a wiem ze ta sama bo kiedys mi kamień ją naderwał w jednym miejscu i ją podklejałem i nadal jest klejona w tym miejscu pozatym w Cari jak w wiekszosci aut szyba jest wklejana , uszczelka jest niedosc ze dla ozdoby to jeszcze po to zeby zakryc szczelinę pomiedzy szybą a słupiekim

W starletce '97 wymienianą miałem przednią szybę niedawno.
Orginalna uszczelka "przeżyła" demontaż starej szyby i ponowny montaż na nowej.
Majster w warsztacie miał uniwersalną uszczelkę (ze zwoja sie odcina tyle ile trzeba), ale nie było potrzeby.
Uszczelka założona na szybę i wciska się to w klej na samochodzie.

A ta cena co podałeś to za szybke jakiego producenta?

ja polecam szybkę z pasem przyciemniającym u góry w lecie duzo pomaga a lepsze jak te naklejane pasy co niektórzy naklejają jest jak ja wymieniałem to dodatkowo taka szyba drozsza była o 20zł , mnie szyba wyniosła 300zł. z montazem , jakiejs włoskiej firmy podobno jede z bardziej trwałych z tego co wtedy sie orientowałem i kilka osób je załozyło i zadowoleni są miałem do wybory pomiedzu Pilkingtonem a własnie tą i wygrała ta poniewaz własnie ten pas miała

Witam. Bardzo dziękuję za podpowiedzi.Wiedziałem ,Streciu że się odezwiesz w tym temacie. Za montaż szyby chcą 150. .Pozdrawiam wszystkich