| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
cisum Fiat 126p Malbork | 2006-11-21 01:34:19 Witam, napisałem posta który został zablokowany więc piszę następnego . Tym razem sformułuje inaczej pytanie ? Planuje nastepujęce modyfikacje: Fiat 126p : koło stoczone do wieńca, głowica planowana o 1,5 mm, poprawiony dolot, gaźnik usunięte niedokładności odlewu i wypolerowany, wydech seria, sprężyny obcięte o 1 zwój, resor wyklepany i hartowany, mam amory kayaba. Może ktoś pomoże w dobraniu optymalnej modyfikacji tak żeby nie palił jak smok a toczył się pewniej i żwiawiej. Chodzi o optymalną konfigurację. Jakieś propozycje ? Proszę o nie blokowanie tego postu jak poprzedniego bo niestety mam żadką okazje być on-line i liczę na porady znawców 126p. Pozdrawiam |
Lapek_Gdansk F&F Sympatyk Prawie jak EVO 126p Warszawa / Gdańsk | 2006-11-21 01:43:29 Pisales wczesniej ze planujesz tez trasy, nie ciachaj tak zamachowego w takim razie, generalnie mozesz je nawet zostawic seryjne jak na moj gust
Lapek |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2006-11-21 08:59:07 przy kole stoczonym do wienca nie odczuwalna jest praktycznie strata vmax. a co do kolegi piszacego posta, poskladaj auto z tymi przerobkami i wtedy dopiero pisz.. jakiej pomocy oczekujesz? co ci mamy napisac? |
zadi F&F Sympatyk 125p i 126p Kraków | 2006-11-21 09:12:16 ja mam do wieńca i vmax się nie zmienił, było na ten temat już sporo, głowice mam - 2mm na miedzianej uszczelce, wałek seria (narazie), gaźnik seria (narazie). polerka kanałów wydechowych, kolanek, podstawka pod gaźnik +3mm i powiem Cie że smiga w miare dobrze, pali ok 5 l także spalanie po modyfikacjach się nie zmieniło. także tą głowice to o 2mm możesz splanować spokojnie. też planowałem tak z 1 - 1,5 mm ale pterock mi wybił z głowy i dziekuje mu za to hehe 3mka |
cisum Fiat 126p Malbork | 2006-11-21 09:16:59
Chodzi mi o konkrety. Jak wiadomo jest wiele sposobów na podwyższenie osiągów. Mam do wydania jakieś 600 zł na początek. Co za to mogę osiągnąć ? Interesuje mnie pewne i sprawdzone rozwiązanie a nie eksperymenty. Aha jeszcze jedno, mam pomalowaną całą podłogę żywicą którą stosuje się do wylewania posadzek syntetycznych, ktoś kiedyś mi powiedział że zaburza to pracę nadwozia bo blacha nie pracuje i mi się wahacze pourywają - bzdura ? |
cisum Fiat 126p Malbork | 2006-11-21 11:06:10
Sorry stary, ale jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie wysilaj się i nie pomagaj mi w taki sposób. Napisałem wyraźnie że interesuje mnie sprawdzona optymalna konfiguracja i że bardzo żadko jestem on-line. pozdro |
cisum Fiat 126p Malbork | 2006-11-21 11:46:28
O takie podpowiedzi właśnie mi chodziło dzięki bardzo - pozdrawiam |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-11-21 11:49:47 to przeciez takich tematów na tym forum było chyba z 10 ile mozna walcowac jeden temat, niedługo to nikt nie bedzie szukał tylko odrazu zakładał nowy temat.... |
CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2006-11-21 12:16:11 bedzie blok.......
WYSZUKIWARKA !!!!!!!!!!!!! |
cisum Fiat 126p Malbork | 2006-11-21 12:36:01
Smutne jest to że starzy wyjadacze forumowi których nudzą wątki takie jak mój nie rozumieją że zawsze będą pojawiać się podobne pytania. Nowi i mniej doświadczeni użytkownicy niesłusznie sa dyskryminowani, nie wszyscy mają też czas i grzebać godzinami w wyszukiwarce. Nie w każdym przypadku osoba zadająca pytanie idzie na łatwizne i nie chce (bądz jak niektórzy piszą - nie umie ) kożystać z wyszukiwarki. Odpowiedzi na pytania kótre potencjalnie się powtarzają powinni udzielać zainteresowani a nie zainteresowani dać sobie spokój. Tak by było łatwiej i przyjemniej. Dzieki wszystkim którzy starają się pomóc. Pozdrawiam |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-11-21 15:02:08
a powiedz mi na ch*j tyle samych wątków zakładac?? jest pare wystarczy sięgnąć!! |
SzymonX F&F Sympatyk FiaT krk | 2006-11-21 15:29:00 |
34 F&F Sympatyk fiat 126 opole | 2006-11-21 17:04:21 Właśnie skożystałem z linka który wrzucił do tematu SzymonX.
Dalej - ile można splanować głowicę. I co? W temacie jest jeden wielki syf. Koledzy rozmawiają sobie o tym jakie mają gaźniki, jakie wałki a samej głowicy jest naj mniej - i tak za każdym razem jak ja byłem wysyłany przez was do wyszukiwarki trafiałem na takie same tematy , w których za zwyczaj temat nie jest rozwiązany w sposób zadowalający pytającego. Sory za ot. Tutaj przykład [ wiadomość edytowana przez: 34 dnia 2006-11-21 17:11:15 ] |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-11-21 17:35:31 wystarczyloby sie dopisac chociazby tu: osiagi
i nie rzucaj sie tak bo naprawde nie ty pierwszy tu bloka za taki temat dostales. po prostu co chwile ktos przychodzi i pisze to samo zamiast przestudiowac istniejace tematy i jesli nic w nich nie znajdzie to tam sie dopisac... |
Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2006-11-21 17:55:17 jak chcesz cos sprawdzonego i uniwersalnego to na tej stronie http://www.126fan.pl/ po lewej w dziale tuning silnika masz opisane wszystko czego potrzebujesz obecnie, nic dodac nic ujac, standardowe przerobki kaszlowego silnika, a forum faktycznie odwiedz jak bedziesz mial jakies konkretne pytania co do konkretnej przerobki. |