MotoNews.pl

Białe lampy do samary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś z klubowiczów wie, gdzie można zanabyć białe lampy tylne do samary? i czy w ogóle ktoś takie robi?

wątpię czy coś takiego istnieje
może da się coś takiego zamówić indywidualnie ( jakbyśmy zebrali gupę chętnych )
Pozdrawiam

no właśnie, a można to gdzieś zamówić?? i za ile?

Najlepiej jest zagadac wegrów albo ludzi z polnocnej ameryki. Oni miewaja takie bajery i moga ci pomoc.

inpro - to taka firma, która bawi się białymi lampami z tyłu. Może tam spróbować

Co prawda Łady nie ma na liście, ale ...

http://www.sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=63715

Węgrzy nie mają - nawet do Samary białych kierunkowskazów przednich nie widzieli i byli zaskoczeni gdy na ich zlocie pojawiła się nasza z takimi własnie zamontowanymi

qrcze, trzeba będzie albo zamówić za chore pieniądze, albo samemu zrobić...

... np. z plexi albo starej pokrywy od plastikowego chlebaka

Może żeby nie były takie przezroczyste, to sztucznym śniegiem w sprayu "psiuknąć" od środka.

Efekt: BOMBA !!!

a ja uważam że lepiej przyciemnić całość foliatekiem na czarno albo na czerwono

No właśnie wpadłem na pomysła, że i tak Ci się, Góralku, ubrudzą w tej breji, więc może od razu na czarno.

Cytat:
2003-01-18 21:48:16, Konriii pisze:
a ja uważam że lepiej przyciemnić całość foliatekiem na czarno albo na czerwono

a wtedy już w ogóle pozycji nie będzie widać

żeby pozycyjne z tyłu było lepiej widac , można sprayem (srebrnym) pomlalowć tło. efekt murowany.A tak w ogóle to przecież światła ztyłu w samarze nie swiecą najgorzej.

Może i Waszym zdaniem gupi jestem, ale mi się nie podoba montowanie białych kierunków. Wkurza mnie to, że od kilku lat panuje moda na fabryczne wstawianie kierunków białych (chodzi oczywiście jako kolor kloszy, a nie kolor żarówki). Uważam, że skoro kierunek ma pulsować na pomarańczowo, to i reflektor powinien być pomarańczowy.
Jestem ciekawy w takim razie, czemu nie ma kolejnych gupich pomysłów, że np. światło stopu będzie miało inny klosz jak czerwony etc. Sorki, że trochę odbiegłem od tematu, ale co Wy o tym sądzicie? Mam nadzieję, że nie dostanę opieprzu za małe odbiegnięcie od tematu.

Pomysł ekstra, tylko..... gdzie to kupić.
pozdrawiam.

o Miły, tu sięmylisz. Są żarówki czerwone i lampy stopu białe. nie ważne jakiego koloru jest klosz, ważne jak świeci.
dla mnie samarka ładniej wygląda z białymi kierunkami przednimi. sam zobacz w moim profilu...

Panowie,nie przesadzajcie z tym malowaniem,chyba ze lubicie jak wam stróze prawa i porządku dowody zabierają.ja żebym był gliną to sam bym pozabierał tym malarzom dowody.Kilka razy mało sie nie wpakowałem na takich kolesi co mieli czarne lampy.a srebrne to kompletnie dresowato by wyglądały moim zdaniem))

Grzesiu ja mam na mysli pomalowanie klosza lustra lampy pozycyjnej. Zauważ ,że stop swieci mocno bo ma lusterko i żarówke 21 W. A pozycyjna ma 5W i czarne tło . Wystarczy nawet matowym srebrnym sprayem pomlowac ten czarny platik, który jesttłem dla żarówki i już swieci mocniej!
A srebrne lampy(klosze ) MUSZA wyglądac tak jak napisałes

Cytat:
2003-01-18 23:31:50, Góral pisze:
o Miły, tu sięmylisz. Są żarówki czerwone i lampy stopu białe. nie ważne jakiego koloru jest klosz, ważne jak świeci.
dla mnie samarka ładniej wygląda z białymi kierunkami przednimi. sam zobacz w moim profilu...

A nawet jeżeli wszystkie klosze mają inny kolor jak żarówka to też dla mnie to bez sensu. Kiedyś tego nie robili. Dopiero gdzieś z osiem lat temu takie gupawe mody powstały. Nawet jeżeli kolor klosza jest nieważny, a ma tylko poprawić wygląd auta, to i tak to jest bez sensu (dla mnie oczywiście). To nie chodzi nawet o międzynarodowe przepisy, ale o skojarzenie. Mi to jakoś źle wygląda