MotoNews.pl
12Ciezko pali - rozrusznik?corolla 1,4vvti 2000r (168950/18) - PT

Ciezko pali - rozrusznik?corolla 1,4vvti 2000r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam mały (mam nadzieje ze nie kosztowny) problem
Kiedy odpalam samochod mam wrazenie ze kręci tak jakby chciał a nie dał rady, akumulator ladowalem jakis miesiac temu ale to nic nie zmienilo - moze czas zmienic akumulator?
sprawdze jeszcze swiece bo nie wiem kiedy byly wymieniane ostatnio -
nowy samochod. kumpel ma identyczne auto i mu kreci przy rozruchu przynajmniej 2 razy mocniej
nie wiem jak ze sprezaniem ale
jak juz zatrybi to jest ok obroty ok praca silnika ok - wszystko super wiec nie wiem czy sprezanie tez zbadac?
kiedy temperatura spada ponizej zera zarabiscie ciezko kreci
na szczescie nie mamy tej zimy mrozow jak ostaniej bo bym chyba rozkrecal auto do wieczora
Prosze o rade pozdrawiam

akumulator masz oryginalny?
jeżeli tak, to jako jego sprawdziłbym na pierwszym miejscu
podjedź do jakiegoś sklepu lub serwisu z akumulatorami, powinni mieć takie urządzenie co bada jak się zachwuje aku pod obciążeniem
u mnie voltarz miał dobry,ale jak sprawdzili jakims tam urządzeniem, to napiecie spadło z 12,5 na 4 V
na nowym aku napiecie spadło z 12.5 na 10,5 i wiecej nie chciało
wymieniłem baterię i jak reką odjał
akumulator był oryginał z 1999 roku

Szczotki rozrusznika.

masz miernik elektroniczny ? ( w marketach kosztuje 20zł) jak prad na aku spada grubo ponizej 12V to tak sie dzieje a poza tym gestosc....
Jak masz 12.1-12.5 to lux ja mam 12.2 i pali OK.
poza tym prad ladowania moze alternator ci nie laduje bo np. masz pasek ktory sie slizga wiecej niz lata ?

Ja obsawiam aku.

podepne sie pod dobry akumulator w 2 aucie i zobaczymy jak bedzie
krecil jezeli ok to problem mam z glowy - jezeli nie to mechanika czas odwiedzic