MotoNews.pl

Carina e przedni reflektor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytank,czy wymienial ktos przedni klosz w reflektorze w carince??Mam zamiar to zrobic bo mam pekniety.Bede wdzieczny za wskazowki.Mam nadzieje ze aby zdemontowac reflektor nie bede musial odkrecac zderzaka.Czy klosz jest w jakis sposob przyklejony do lampy czy siedzi tylko na metalowych zatrzaskach??

Cytat:
2006-12-08 21:56:50, jero78 pisze:
Mam pytank,czy wymienial ktos przedni klosz w reflektorze w carince??

Nie, całe reflektory, ale rozbierałem takowy.

Cytat:
Mam zamiar to zrobic bo mam pekniety.Bede wdzieczny za wskazowki.Mam nadzieje ze aby zdemontowac reflektor nie bede musial odkrecac zderzaka.

Spoko, nie trzeba.
Zdejmujesz atrapę, odkręcasz górną śrubkę mocującą reflektor do pasa.
Odkręcasz migacz, wyciągasz go do przodu, widzisz dwie śrubki do odkręcenia.
Następnie wyciągasz reflektor do przodu. Od spodu, od strony atrapy siedzi w plastikowym zatrzasku dość mocno.

Cytat:
Czy klosz jest w jakis sposob przyklejony do lampy czy siedzi tylko na metalowych zatrzaskach??

Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Siedzi na jakiejś masie uszczelniającej - na pewno. Ale nie wiem czy to ma spełniać rolę kleju, czy tylko uszczelnienia, bo u mnie odeszło bez problemów i żadnego grzania.
Powodzenia.

dzieki Perzan mam nadzieje ze nic nie popsuje

Jak szklo nie odejdzie to trzeba je zagrzac rownomiernie opalarka na najslabszym grzaniu ok 500 stopni ,wtedy tzw zywa guma staje sie jak guma do zucia i odejdzie,montowac tez z zagrzanym szklem inaczej moze puszczac wilgoc.

spoko,zrobione,naprawione.Myslalem ze bedzue gorzej ale poszlo dosyc szybko.Dzieki za Wasze rady.