Witam po raz pierwszy
Od jakiegoś czasu w mojej corollce występują drgania odczuwalne na pedałach, kole kierownicy oraz w calej kabinie. Wibracje mają miejsce w momencie gdy pedał przyspieszenia jest wciśnięty przy prędkościach od 80-100 km/h niezależnie od aktualnie właczonego biegu.
Drgania pojawiły sie po raz pierwszy w momencie gdy ciągnąłem przyczepę z ładunkiem ok 500 kg, wówczas występowały przy prędkosci ok 70 km/h ale były one znacznie bardziej odczuwalne niż po zdjeciu przyczepki. Wystarczyło jednak zdjąć noge z pedału przyspieszenia i drgania ustępowały.
Do dnia dzisiejszego byłem 3 razy z tą dolegliwościa w ASO w Łodzi przy ul. Bruzdowej, o ktorej mam jak najlepsze zdanie.
Za pierwszym razem powiedziano mi, ze to wina opon.
Ponieważ oponki miałem od nowości postanowiłem kupić nowe. Niestety, nic to nie dalo.
Pojechałem drugi raz, tym razem padło na wyważenie kół i krzywe felgi. Kółka były dobrze wyważone a felgi proste.
Pojechałem trzeci raz , wszystko sprawdzili i poiedzieli że musza przełożyć kółka z innej fury do mojej aby się wyjaśniło co w trawie piszczy. Na razie czekam na telefon kiedy będzie odpowiedni samochód w warsztacie na przekładkę kół.
Szczerze wątpię w powodzenie tego zabiegu i podejrzewam, że coś musiało sie zepsuć z mechanizmu a nie jest to wina kół, felg i wyważenia.
Co robić??????????
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!
WUJEK
na necie pojawiam sie od 10-18

,a tak poważnie to stawiam na przeguby wewn.