| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bociansan Renault Megane Bydgoszcz | 2006-12-18 10:12:02 Witam!
Mam pewnien problemz moim autem. Nie znalazłem odp na forum i daltego piszę. Mianowicie w moim Escorcie zauważyłem dziwne zachowanie kontrolek i przełączników. Np. lapmki na przyciskach od świateł przeciwmgielnych i ogrzewania tylnej szyby czasem się zapalają, a są wyłączone; czasem nie mogę włączyć tylnej wycieraczki, dioda od immobilizer'a raz się zaświeci przy włączaniu silnika, a raz nie; przy włączaniu prawego kierunkowskazu włączają się światła drogowe. Wydaję mi się, że to przewody muszą mieć gdzieś luzy i dlatego przerywają, bo jak np. najadę na jakąś dziurę to wtedy następuję np. tak jak wspomniałem wyżej zapalenie lampek od ogrzewania tylnej szyby, etc. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak takie coś naprawić. Trzeba coś wymieniać czy wystarczy sprawdzić przewody, podokręcać etc.?? Proszę o odp Pozdrawiam bociansan P.S. Jeśli taki temat już był to przepraszam, ale nie znalazłem. |
koniuXR3i Przecinak Warszawa/Zakręt | 2006-12-18 10:15:48 odpowiem na co wiem
kierunkowskaz i swiatla drogowe.. to w zespolonym siedzi.. po prostu tam cos zle przeskakuje..jedyna mozliwosc to albo przerwac sciezke od mrugania albo cos tam podlozyc .. wiecej info w watku pie#$%^ zespolony wycieraczka mi tez czasem odpala sie z opoznieniem chyba trzeba przeczyscic styki pzdr |