Modyfikacja instalacji elektrycznej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Modyfikacja to moze za duze slowo poniewaz mam podgrzewana mate na siedzenie zasilana z gniazda zapalniczki zamarzylo mi sie wyprowadzenie gniazdka, ktorego zasilanie byloby odcinane kluczykiem. Jak to najprosciej zrobic? Skad najlatwiej wyprowadzic takie zasilanie? Nie jestem zbyt biegly w te klocki wiec prosze o maksymalnie lopatologiczne instrukcje.

pozdrawiam ElGreco

P.S.
Nie jest specjalnie zimno ale nawet teraz takie podgrzewanie siedzenia to piekna sprawa Moje nastepne auto na pewno bedzie mialo podgrzewane fotele

Cytat:
2006-12-27 00:19:25, elgreco pisze:
Wzamarzylo mi sie wyprowadzenie gniazdka, ktorego zasilanie byloby odcinane kluczykiem. Jak to najprosciej zrobic? Skad najlatwiej wyprowadzic takie zasilanie? Nie jestem zbyt biegly w te klocki wiec prosze o maksymalnie lopatologiczne instrukcje.

Lopatologicznie i w skrocie: sygnal ze stykow stacyjki do przekaznika o obciazalnosci dostosowanej do poboru pradu mat. Obwody zabezpieczone odpowiednimi bezpiecznikami.

IMO, jesli nie jestes "zbyt biegly w te klocki" to daj zarobic komus, kto ma o tym pojecie. Prad to nie zabawa, w aucie rowniez - pamietaj, ze jesli bedzie to zrobione po partacku ryzykujesz w najgorszym razie pozarem auta.