| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-29 14:46:15 w ave z poczatku produkji ładowali silniki takie jak w Cari silnik 7A-FE jest to rozwiercony 4A-FE , niestety cierpi na podobne schorzenia jak 4A-FE , jezeli miałbym wybierac wybrał bym Carine z silnikiem 2,0 , co do avensis to mówi sie ze prawdziwe toyoty skończyły sie na modelu Carina , pozatym z własnego doswiadczenia to poleciłbym jak juz to ave po lifcie pomimo silników VVTi które ze słyszenia słyszłem ze są juz gorszej jakosci choć miałem D4 Ave i nie narzekałem na początku |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2006-12-29 16:27:20 Oczywiscie, ze Carina 2.0 97 rok niz avensis 1.8 98 rok.Bo ten avensis będzie miał jeszcze gorsze osiagi od tej twojej carinki ,a w najlpeszym przypadku takie same. |
Oli95 TOYOTA DRIVER Toyota carina E Ursus | 2007-01-02 19:15:12 No to ToyoTomas wyjaśnił prawie wszystko, ja dodam na plus Cariny, że ma więcej miejsca w środku.
Pozdrawiam |
pawel1977 Toyota Carina E Ostrów Maz | 2007-01-03 09:06:58 A czy podobne zdanie macie też o Ave z 2 litrowym motorkiem ? Chodzi mi również o rocznik 98. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-01-03 21:26:30 Tak. |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-03 21:31:18
jasno i klarownie |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-04 01:27:02 powiem wam tak , mając do wyboru Carine E lub Avensis w tej samej cenie i powiedzmy Carine w roczniku 97 a avensis w roczniku 98 o tym samym silniku , wziąłbym bez wachania Carine , avensis cierpiały na wady wieku dziecięcego , wiele tych wad usunieto dopiero w modelu po liftingu |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-01-06 22:29:07 No dobra malkontenci - podajcie tę jakże długą listę wad avensis - porownam do mojego egzemplarza... |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-06 22:42:13
nie no miałem ave a wiec wypisał bym kilka wad jej Cari tez moja ma swoje wady ale to dlatego ze "baba" wczesniej nią jezdziła i troche nieumiejętnie widac |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-07 15:22:21 otóż wady ave po lifcie bo miałem takie , dwie sztuki nawet , jedną D4-D drugą D4 a wiec to co je trapiło :
dwukrotne awarie kompa w niej , na wiekszych dziurach w jednej i drugiej trzeszczenie deski rozdz. , sprzegło po przebiegu 150kkm w D4-D a własciwie to co z niego zostało do wymiany sie kwalifikowało (a nie jezdze z nogą na sprzegle ani nic co by mogło je skończyc szybciej), problemy z fabrycznym immobilizerem , branie oleju w D4-D i to od prawie nowosci a w ale w aso twierdzili ze wszystko jest ok , wycieki z układu chłodzenia , układ wspomagania do d... , w Cari sie lzej kreci kierą niz w ave po lifcie choć jest opinia ze w Cari wspomaganie jest słabe , awarie elektryki szyby w drzwiach lewych przednich ,parujące wnętrze podczas deszczu ale zauwazyłem to w wiekszosci aut juz , w octawi tez jest ta przypadłośc , jeszcze pare dupereli było ale to typu parujące reflektory , stopy które czasem sie nie wyłączały i wsumie bym do tej pory nie wiedział o tym gdyby nie kumpel który kiedys jechał za mną i sie dziwił jak ja to robie ze przyspieszam a zarazem jade na hamulcu , no zarówek to nie licze bo to w kazdym sie mogą przepalić układ hamulcowy był ok , juz zmieniony w stosunku do ave przed liftem [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-01-07 15:24:09 ] |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-08 19:19:16
W aucie na gwarancji takie coś by nie przeszo , a poza tym a Cari mi nie trzeszy i nawet silicon nie potrzebny jest
bardzo dziwne , w jednej Cari mam przebieg 180kkm i sprzegło oryginalne od nowosci i jeszcze nie wykazuje zuzyc , w drugiej Cari wymieniałem po przebiegu około 250kkm
w jednej klimy nie miałem i było tak samo
kumple kupił ave z 2002 po lifcie z silnikiem 1,6 i tez narzeka , wczesniej miał Cari i jakos lepsze zdanie miał wyrobione o niej ![]() |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-01-08 22:24:49
Czyli mam "nietypowy" egzemplarz ave i nie pozostaje mi nic innego, jak się z tego cieszyć!!! |