MotoNews.pl

Głowica w carinie motor 4A-FE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Posiadam Carinę e kombi z silnikiem 4A-FE z systemem lean burni w związku z tym mam pytanie. Czytałem gdzieś że silniki z tym systemem mają przekonstruowaną głowicę i rozrząd w stosunku do takiego samego silnika bez tego systemu spalania ubogiej mieszanki. Gdzie mogę znaleźć opis konstrukcji tej głowicy. Mam książkę tłumaczoną przez pana Sobolewskiego ale w niej jest opisany tylko silnik 115 konny czyli bez lean burn. Głównie chodzi mi o to czy moja głowica ma zaworu regulowane hydraulicznie czy tak samo jak głowica do silnika bez lean burn luzy zaworowe ustawia się za pomocą zestawu płytek. Proszę o wyrozumiałość jestem właścicielem toyoty popiero od 2 tyg i dopiero się "wgryzam". pozdrawiam i Dobrego Roku nr 2007 dla wszystkich.

Zawory regulowane na płytkach.
Pozdro.

Dziękuje. Mam jeszcze pytanie ile mniej wiecej kosztuje regulacja zaworów poza ASO. (zalerzy pewnie od liczby wymienianych płytek) to może ile kosztuje średnio 1 płytka. pozdrawiam

Cytat:
2007-01-02 11:12:27, Egiptos pisze:
Dziękuje. Mam jeszcze pytanie ile mniej wiecej kosztuje regulacja zaworów poza ASO. (zalerzy pewnie od liczby wymienianych płytek) to może ile kosztuje średnio 1 płytka. pozdrawiam

Jak sie przygadasz to i moze zrobia ci do 50zł regulacje a plytka hm...chyba cos ok. 40zł orginał