Relacja na żywo - szkoda z AC w Link4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,
no i stało się. Mam swoją pierwszą w życiu szkodę . Wczoraj wieczorem postawiłem samochód tam gdzie nie trzeba .... Wybili mi szybę i ukradli radio, a przy okazji razem z radiem wzieli środkową konsolę (ten kawałek plastiku z nawiewami środkowymi, zegarem i miejscem na radio).
Szlag mnie trafił - radio było na kasety!!, ale się debile połaszczyli.

Zadzwoniłem do Link4 i zgłosiłem to. Dziś od rana był u mnie koleś i porobił zdjęcia. Mówił, że w ciągu 7-10 dni powinna być kasa.
Przed chwilą zadzwoniłem do biura i pytałem jak wygląda sprawa z bezgotówkową naprawą. Agent powiedział, że nie ma jeszcze danych, ale postara się je dostać i za godzinę zadzwoni.
Jeżeli kogoś to interesuje to postaram się pisać tu na bieżąco jak się Link4 sprawdza "w życiu".

Wspolczuje
Tez mam kaseciaka ale jak widac to nie przeszkadza. Moze im wlasnie tez o konsole chodzilo i radio wzieli przy okazji.
Relacjonuj.

Smialo Smialo ejstem rowneiz zainteresowabny jak wygkada Ac w Linku 4, mam na razie skromnie OC u nich i ciekawi mnie jak wygadla to z autopsji co do AC za wszelkie infosy bede dzwieczny paps P.S. skurwysynstwo jest an kazdym kroku-dobrze ze miales AC!!!!

Kontynuując....

Koleś faktycznie zadzwonił za godzinę, ale nie miał jeszcze danych od rzeczoznawcy, ponoć ma przysłać do firmy wieczorem. Mówiłem mu, że nie mam szyby (i doświadczenia w takich sprawach) więc nie mogę jeździć, a dopóki nie będę wiedział ile mi wyliczą to nie wiem czy iść do ASO czy do Heńka(bo nie chcę do interesu za dużo dołożyć - i tak mi stawka wzrośnie). Powiedział, że przekaże sprawę, jutro (!!!) przygotują dla mnie wycenę i od rana ktoś do mnie zadzwoni .
...
No jeśli to się rzeczywiście tak się stanie to będę w głębokim szoku co do tempa ich pracy.
...
Zapytałem jeszcze o bezgotówkową naprawę w ASO, ale tu niestety Zonk. W polisie wybrałem formę naprawy w zakładach standardowych (aby było taniej) a nie w autoryzowanych. Agent zaproponował mi bezgotówkowo zakład w Pabianicach - podobno bardzo dobry. No nie wiem, poczekam na jutro na wycenę.

Pozdrawiam

ps. GTI - świetny podpis

[ wiadomość edytowana przez: agrzele dnia 2003-09-29 17:54:14 ]

ehhe dzieki serdeczne-tez mi sie spodobal od samego poczatku a propos LINKa czworeczki to9 u nie jesli chodzi o shlolowanie mnie z mojej winy, to nie zaplacilem nic-bo do 85Euro mialem holke (40km) i koles wpierw dzwno0nil z linka ze juz jada a 10min pozniej kolesie od pomocy ze besda za te 30minutek takze bylem w szoku!!!!! ale ciekawe wlasnie jak idzie z tym Ac P.S. jak mzoesz to pisz ajk najweiecej-opriocz danych osobowych ehehhe i takie tam, ale sam jestem ciekaw jak to sie bedzie toczylo pozdrowka paps

agrzele...
jestem bardzo zainteresowana kolejami likwidacji Twojej szkody kradzieżowej.. Czy miałeś dodatkowo ubezpieczone radio???. Stanowi to wyposażenie dodatkowe i ochrona polega na uiszczeniu dodatkowej składki.
Pozdrawiam serdecznie.

Tak, tak ... czekamy na relację jak ten Link4 się sprawuje. Współczuje Ci kolego... znam ten ból.
Pozdrawiam.

Wiem drogi Miodku, że znasz ten ból bo przez ostatnie 20min czytałem post o Twoim wypadku . Fajnie, że Ci w ASO naprawili. Ja niestety oszczędziłem te kilka zł na polisie. Łączę się w bólu

Cytat:
2003-09-29 18:11:38, timotey pisze:
agrzele...
jestem bardzo zainteresowana kolejami likwidacji Twojej szkody kradzieżowej.. Czy miałeś dodatkowo ubezpieczone radio???. Stanowi to wyposażenie dodatkowe i ochrona polega na uiszczeniu dodatkowej składki.
Pozdrawiam serdecznie.

Postaram się nadawać na bieżąco. Radia nie miałem ubezpieczonego, ale nie było dużo warte - stary Soniasz na kasety.

ps. mów do mnie Adam

gdzieś już pisałem że klientowi ukradli 2 Volvo (czyt. dwie sztuki) dość drogie i Link4 zwrócili pieniądze po tygodniu czy jakoś tak (ogólnie bardzo szybko jak na szkodę kradzieżową), ale zastanawiam się jak długo tak pociągną, bo albo ludzie zaczną kręcić wałki i padną tak szybko jak powstali albo zaczną drążyć szkody gdzie pada cień jakiegokolwiek podejżenia i zacznie się tak jak wszędzie albo jeszcze gorzej, bo wiadomo na początku trzeba być miłym i dobrym żeby naściągać sobie klientów

Cytat:
2003-09-29 18:40:01, wwtcka pisze:
gdzieś już pisałem że klientowi ukradli 2 Volvo (czyt. dwie sztuki) dość drogie i Link4 zwrócili pieniądze po tygodniu czy jakoś tak (ogólnie bardzo szybko jak na szkodę kradzieżową)

No dobra, a nie jest tak, ze trzeba czekac na umorzenie sprawy na policji najpierw ??? A to chyba musi potrwac troszke dluzej jak 1 tydzien ??? Cos mi tu nie pasuje. Nawet w Niemczech tak szybko nie oddaja kasy, a wiem bo wlasnie zakosili mojejmu znajomemu autko w naszym pieknym kraju Ale uczciwi zlodzieje bo oddali walizke z ubraniem i dokumenty (paszport, karty itp.)

Więc mieli wczoraj zadzwonić.... i nie zadzwonili . Zadzwoniłem do nich około 16, facet powiedział, że zaraz oddzwoni i faktycznie oddzwonił. Wyjaśniłem w czym rzecz, a on mi powiedział, że wciąż nie mają informacji od rzeczoznawcy i że przeprasza ale to nie ich pracownik a osoba wynajęta. Powiedziałem mu, że nie mam szyby, a bez wyceny to nie wiem czy iść do ASO, bo nie wiem ile mam kasy na naprawę. Zapytał jaką mam opcję ubezpieczenia - to mu odpowiedziałem, że warsztaty standardowe (czyli nie-aso) i części orginalne (czyli wykup amortyzacji). Pomyślał, pomyślał i powiedział, że mogę szybę wymienić w ASO , a oni mi wycenią resztę szkód . Więc zaraz dzwonię do ASO

Jakto zawsze w zyciu bywa jeden zawali troszeczke drugi zxapomni a trzeci bedize wlił głuuupa heheh no ale i tak widze ze nie jest tak zle P.S. zyjemy w Polsce i stresik jest nieodzownym elementem zycia codziennego

Cytat:
2003-10-01 09:39:13, agrzele pisze:
...Pomyślał, pomyślał i powiedział, że mogę szybę wymienić w ASO

Powiedział? Może przesadzam, ale jak czegoś nie masz na papierze (lub choćby nagrane) to mogą się tego później wypierać w żywe oczy. Mam nadzieję że tym razem tak nie będzie. Powodzenia!

Wnioskuję że jeśli ktoś potrzebuje z okolic Łodzi panel srodkowy moze sprawdzić najblizszą giełdę....
OTO POLSKA !!!!!! jakie to smutne....
Agrzele nawijaj bo ja tez w Link.

MAM SZYBKĘ!!!!
ale radocha :=)))
ASO to ASO, samochodzik umyli, szkło posprzątali, wszystko w cenie wymiany

A co do "papieru" - to niestety nic nie mam. W Linku jak się łączę to głos mówi, że wszystko jest nagrywane, więc może im "nie zginie" .
Poza tym mam wykupioną opcję części orginalne, warsztaty standardowe, a zapłaciłem 430 szybka, 110 robocizna, więc jak będą marudzić to mogą mi najwyżej z robocizny coś urwać.

A panel jest cholernie drogi!!! 530zł w ASO (przeciez to tylko kawałek plastiku), a przy tym to i tak miałem farta bo zegar i przyciski zostały na kablach, gdyby je też zabrali to koszt całości ~1500zł !!!!

Pozdrawiam,
wasz korespondent

wiec fajniasto!!!! ciesze sie ze sie cieszysz a poza tym moze i ja ubezpiecze w linku- tylko ciekawe jak mi obfotogarfuja ewentualnie bryczencje jezeli jestem spod wrocka ehhe?? chyba ze maja jakis lotnych strzelcow-hmm moim zdabniem nie powinni ci urwac za robioczine bo ejzeli amsz te opcyjke wykupiona- to moim zdaniem- mzoesz spac spokojnie. Niech ta machinka sie wreszcie skonczy i po klopotach-tego ci zyczem pozdrowka

Dzięki za słowa otuchy

A Link chyba ma umowy z rzeczoznawcami w różnych miastach. Ten mój mieszka w Łodzi i obsłguje Łódź i okolice. Porobił zdjęcia autka i dokumentów cyfrówką i wysyła do Link4 mailem. Dwudziesty pierwszy wiek ...

Ciekawe rzeczy piszesz Agrzele. Mam nadzieję, że do końca będzie tak różowo, czego Ci życzę. Informuj na bieżąco.

Pozdrówka

Czekamy z niecierpliwością na zakończenie, zwrot kasy i informację o dalszym przebiegu całej sprawy