Chip do Avensis D4D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś montował ostatnio? Poradźcie gdzie, za ile i czy warto

Pozdr.
mt

Czy warto - pewnie że warto, podnosi moc i zwiększa moment.

Każde ASo powinno mięć chipa w ofercie, tylko ostatnio słyszę że się wycofali z montowania ich w Ave.

Chipy są firmowe z TTE (Toyota Team Europe).

więcej o tym:
Wejdź w wyszukiwarkę na głównej stronie forum, wpisz:
- wg słów kluczowych ... = +chip +TTE i zaznacz -szukaj w treści postów
- w przedziale czasowym ... = wszystkie

Poczytaj w wynikach.

zapytaj w hamownii w szczecinie - firma Eurotronic - maja boxy Vtechu do d4d i niebawem beda wykonywac chiptunning tych silników (tak jak w grupie Vaga)

Już od czerwca można zamontować w ASO, koszt brutto 6050 zł.

Toyota nie daje gwarancji w Europie zachodniej bo silnik nie wytrzymuje dużych obciążeń U nas jest inaczej, widać założyli że po naszych drogach się nie rozpędzisz

m

Cytat:
2004-07-29 16:32:20, abcd17 pisze:
Już od czerwca można zamontować w ASO, koszt brutto 6050 zł.

Złodzieje !!!

Mam oryginalną firmową gazetkę Toyoty p.t. "Toyota News" z 2003 roku gdzie podawali wszystkie parametry i ceny tych modułów. Widać teraz będąc w Unii, można okradać klientów z majestacie prawa. Nie dość ze diesle są za drogie, to jeszcze złodzieje, zamiast fabrycznie podnieść nędzną moc (w porównaniu z konkurencją), to jeszcze każą słono płacić za chipa

Cytat:
Toyota nie daje gwarancji w Europie zachodniej bo silnik nie wytrzymuje dużych obciążeń U nas jest inaczej, widać założyli że po naszych drogach się nie rozpędzisz

Pewnia dlatego, że na Zachodzie klienta traktuje sie poważniej, a u nas da się "baranom" wmówić, że ustarka jest winą użytkowania lub użytkownika.

Bardzo nieładnie się Toyota zachowuje na naszym rynku.

Cytat:
2004-07-22 23:55:51, abcd17 pisze:
Czy ktoś montował ostatnio? Poradźcie gdzie, za ile i czy warto

Pozdr.
mt

znajomy7 montował w vtech.pl w krakowie boxa do anjnowszego ave 2004 d4d wagon dane po boxie: 137KM i 315Nm

Cytat:
znajomy7 montował w vtech.pl w krakowie boxa do anjnowszego ave 2004 d4d wagon dane po boxie: 137KM i 315Nm

zgadza sie - koszt takiego boxa 1800 zl

Pomimo zauroczenia Toyotą potwierdzam opinię jackala o złodziejskim zachowaniu Toyoty. Chip który montują w ASO do Avensisa 2,0 l D4D 2004 zmienia parametry (i to w zależności od indywidualnych warunków) z 116HP/280 Nm do 136 HP/320 Nm. Kosztuje to 6200 zł z montażem. Vtech jest trzykrotnie tańszy, ale tracę gwarancję, co ma u mnie kolosalne znaczenie bo autko jest nowe i w leasingu.

Szkoda, zastanawiam się. Czy rzeczywiście osiągi po tuningu są warte tych pieniędzy?

Pozdr.
mt

[ wiadomość edytowana przez: abcd17 dnia 2004-08-13 15:42:17 ]

Jeżeli masz autko w leasingu, to rób chip-tuning w Toyocie, jeżeli miałbyś pojeździć furką dłużej niż 3 lata, poczekaj do końca gwarancji.

A najlepiej IMO, znajdx kogoś (nawet przez ASO) kto ma założonego chipa i sam oceń.

Kurcze, właśnie wywęszyłem na stronie TTC że pakują chipa bez utraty gwarancji auta. W poniedziałek wybadam co jest grane

A czy naprawdę nie można wymontować boxa (zakupionego np. w V-tech'u) na czas wizyty w ASO? Przecież oni nie są w stanie tego sprawdzić

Witam!
Właśnie zakupiłem owy box do avensis D4D(01r) tylko mam problem z podłączeniem adaptera.Wie ktoś może gdzie umiejscowiona jest wtyczka od Common Raila?(chociaż wizualnie jak wygląga)albo lepiej jak by ktoś posiadał schematy elektryczne wyprowadzeń kostek z ECU,albo w ogóle cokolwiek co by mi pomogło e-mail drobny1@wp.pl

a jaki dokładnie box kupiłeś TTE czy V-tech bo nie wynika z treści

napisz ewentualnie gdzie bo też miałem kiedyś chęć ale koledzy z forum odradzili mi ze względu na problemy z kołem dwumasowym

pozdrawiam