| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-02-19 07:21:28 Koledzy pomóżcie bo już nie wiem co to może być i po prostu wysiadam
Rollka czasem mnie przykro zaskakuje i nie chce odpalić. W ramach testu postała 2 dni na dworze. Wczoraj rano odpaliła ale trzeba ją było trochę dłużej na kluczyku przytrzymać natomiast dziś rano... za 7 razem poszła Wydaje mi się, że dzieje się tak gdy długo stoi na zimnie (silnik się wyziębi, w nocy było gdzieś ok. -7 C). Czy ktoś wie co jest przyczyną?? Niestety moi mechanicy rozkładają ręce a mi po prostu nie wierzą
Wiem, że mam spalony czujnik temp. silnika - możliwe że to on jest sprawcą tego zamieszania (czasem na wolnych obrotach na nagrzanym silniku ma 1400-2000 ), w środę chcę go wymienić.
Plisss pomocy bo brakuje już pomysłów co jej może być!! |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-02-19 07:50:27
Dziękuję, trochę mnie upewniłeś Mam silnik na wtrysku ale świece, kable, paluch rozdzielacza i tak były wymieniane bo stan był kiepski.
Mam nadzieję, że to to, bo wszystko inne elektryk posprawdzał i było OK. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-02-19 11:14:56 Sprawdzał Mirwin i ustawiał
Z tego co mówił to właśnie ten czujnik trzeba wymienić ale zastanawiam się czy coś jeszcze może winić
Aha elektryk mówił, że być może pompa się zapchała syfem z paliwa i też by to przedmuchał. Ogólnie teraz dość sporo z elektryką porobiłam. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-02-19 13:48:39
Hm ciężko stwierdzić. Możliwe dlatego mam nadzieję, że to elektryk posprawdza. Paliwo tankuję na dobrych stacjach ale ponieważ mieszają wszędzie tak więc filtr może być brudny.
eee na 99% nie mam odcięcia zapłonu. To zwyczajny alarm. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-02-21 07:19:15
OK umawiamy się tak i trzymam Cię za słowo pozostałe części miałby Werner ale świec i palucha raczej nie zachował na pamiątkę A całą kopułkę z Corolli mam u siebie bo ta ze Starletki jest wsadzona. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-02-21 19:24:48
Kurde jak dobrze miec kogos za "miedzą" |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-02-21 19:31:20
No nie do końca za miedzą o ile się orientuję ASO Toyoty jest jakieś 20 km ode mnie. Tak szczerze mówiąc jutro oddaję Toykę do elektryka ale chciałabym aby potem i tak ktoś naprawdę obeznany zerknął czy w elektryce już wszystko OK. Myślę, że i tak umówię się z Bigelektronem na małą diagnostykę |