MotoNews.pl

Pomocy!!! parujace szyby toyota corolla E11 98r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam posiadam wyzej wyminiona corollke niestety wydaje mi sie ze w czasie deszczu nadmiernie paruja szyby albo poprostu nie wydala wentylacja(ciezko je odparować) ,w porownaniu z moim poprzednim autem zauwazam ze jest słabasza i troche sobie nie radzi czy macie moze ten sam problem czy moze u mnie jest cos nie tak?? mechanik mi podpowiedział ze to moze być problem nieszczelnosci nagrzewnicy prosze o porady dzieki i pozdrawiam

Cytat:
2007-02-10 21:26:09, krzyho85 pisze:
Witam posiadam wyzej wyminiona corollke niestety wydaje mi sie ze w czasie deszczu nadmiernie paruja szyby albo poprostu nie wydala wentylacja(ciezko je odparować) ,w porownaniu z moim poprzednim autem zauwazam ze jest słabasza i troche sobie nie radzi czy macie moze ten sam problem czy moze u mnie jest cos nie tak?? mechanik mi podpowiedział ze to moze być problem nieszczelnosci nagrzewnicy prosze o porady dzieki i pozdrawiam

To wymien przeciwpylowy na oryginalny a nie dmuchaj powietrzem.
Chociaz w Toyotach wentylacja jest do bani

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Czyli mowisz ze to moze przeciwpyłowy??? ale to racja strasznie słaba jest ta wentylacja w corolkach w hondzie to na połowe jak dałem to dmuchało jak cholera a tu na maks i tak sobie no nic dzieki za rade

wymień ten filtr i bedzie niegorzej niż w hondzie

pozdro

Cytat:
2007-02-10 23:30:23, krzyho85 pisze:
Czyli mowisz ze to moze przeciwpyłowy??? ale to racja strasznie słaba jest ta wentylacja w corolkach w hondzie to na połowe jak dałem to dmuchało jak cholera a tu na maks i tak sobie no nic dzieki za rade

Tez mam 98r 1,3 jak tylko kupilem strasznie slabo dmuchalo z nawiewu. Jak sie okazalo trzeba bylo wymienic filtr kabinowy pod schowkiem bo stary byl strasznie zapchany a poza tym elektryk nasmarowal mi wiatrak dmuchawy.

jak masz klime to pzeciwpylkowy, a jak pada to zawsze miej ogrzewanie , nawiew chocby na 1 kreseczke to bedzie dobrze.
No chyba ze jeszcze mozesz miec auto zawilgocone to musisz osuszyć