MotoNews.pl

Carina E i montaż CB - gdzie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka no i kolejne pytanie ...
zamontowałem u siebie w Carinie Cb radio ale chyba Toyota jak zadne inne auto ma maxymalnie wykorzystane wszytkie zakamarki, gdzie zamontowac CB ? pytam oczywiscie tych co maja cb w aucie i zamontowali sobie dodam ze radio to alan 28 wiec małe nie jest

NO wlasnie nie ma gdzie zbytnio , chyba zostaje ci tunel srodkowy .
Moze miedzy fotelem a tunelem , a jak nie to na tunelu od strony pasazera.

Nie wiem jak wygląda środkowy tunel w Carinach i jakie gabarytowo kupiłeś cb radio ale ja w Corolli mam radio zamontowane właśnie z boku tunelu od strony pasażera. Pomiędzy fotelami też próbowałam wcisnąć ale było niestabilne i nieporęczne.
Może pod popielniczką masz tam trochę miejsca?? Gladiator tam Omwę wcisnął.
U mnie wygląda to tak: klik

Mam tak samo zamontowane, jak u Madzi. Moim zdaniem jest to optymalne miejsce, ponieważ możesz szybko takie radio wymontować i nie masz problemu z jego obsługą podczas jazdy

no tak to chyba jedyne rozwiazenie tylko ze ,,,
Cari ma "profilowany" bardzo tunel, i nie ma w miere prostej powierzchni zeby je tak wcisnac ładnie
no radio nie jest gabarytow Alana 100 czy czegos w tym stylu wiec miedzy fotele atunel moge zapomniec,
musze dorobic chyba specjalny uchwyt wyprofilowany to tego tunelu i zamontowac tam
a Madzi plan juz widziałem własnie na cb-radio.pl bo tez tam wojuje jak widziałem, ))

Marcin za każdym razem zabierasz z sobą radio??

Cytat:
2007-02-02 08:34:26, madzia_83 pisze:
Marcin za każdym razem zabierasz z sobą radio??

Nie, tylko, jak jadę do marketu na "dłuższe zakupy" lub odstawiam Rollexa do lakiernika

Krisoli, Ty jsteś oliwek, pytam bo macie mega podobne podpisy??

Cytat:
2007-02-02 09:21:35, marcin032 pisze:
Nie, tylko, jak jadę do marketu na "dłuższe zakupy" lub odstawiam Rollexa do lakiernika Krisoli, Ty jsteś oliwek, pytam bo macie mega podobne podpisy??

Ja zakrywam swetrem który zawsze wożę w aucie a antenkę chowam pod siedzenie.

Ja też jak wychodzę na dłużej to wyciągam sprzęt
u mnie to kwestia wyciągnięcia z półki na konsoli środkowej i odkręcenie anteny
żeby na zakrętach się nie przesuwało, radio zaklinowane jest od dolu kanciastym długopisem

antenę odkręcam od podstawy i wrzucam do bagażnika

u mojego tatusia w carince radio świetnie wchodzi na wcisk pomiędzy fotel kierowcy a schowek w tunelu, głośnikiem w kierunku tunelu

radio to uniuden 520

trochę niewygodnie kręcić gałkami ale jak często nimi się kręci?

hmm kurde !! Krisoli i Oliwek to ja, jedna i ta sama osoba , ale czegos nie kumam, z pracy jak dodaje posty mam inaczej, i z domu tez czego to wina ????
bo ja jzu sie gubie

Masz dwa konta, Oliwek (pierwsze) i kriosoli (drugie).
Przy logowaniu ,loguj sie zawsze jako Oliwek i bedzie spoko.

ja mam z boku na konsoli od strony7pasazera zamontowane radyjko. a radyjko to Herbert a wiec troche duze , wykorzystałem otwór od przykręcania konsoli a drugi w dywaniku zrobiłem i przykręciłem do blachy co jest pod dywanikiem :

p.s. sorki za błędy ale jestem po dosc długiej podrózy i spie jeszcze

Cytat:
2007-02-04 02:01:42, oliwek pisze:
hmm kurde !! Krisoli i Oliwek to ja, jedna i ta sama osoba , ale czegos nie kumam, z pracy jak dodaje posty mam inaczej, i z domu tez czego to wina ???? bo ja jzu sie gubie

Oliwku vel Krisoli może usuniemy konto Krisoli i będzie po kłopocie.

ooo zdecydowanie WYWALIC konto Krisoli, bo jakos mi wogole do niego nie jest teskno, i bedzie jako oliwek a co do montowania radia to heh zrobiłem tak samo jak TELETUBIŚ, wykorzystałem jedna srubke od konsoli , a druga mam dorobiona ))))
i jest super

Cytat:
2007-02-04 23:21:33, oliwek pisze:
a co do montowania radia to heh zrobiłem tak samo jak TELETUBIŚ...

Cytat:
2007-02-04 23:21:33, oliwek pisze:
a co do montowania radia to heh zrobiłem tak samo jak TELETUBIŚ,

który

buahaahaha chyba lekka plama )) no zrobiłem tak samo jak stefciu )))))))))))))))

beeka hehe

Moje radio wisi na kieszeni, na moich drzwiach. Zasilanie prosto z bateryjki leci.
Pozdro.