MotoNews.pl

Zakup auta sprowadzonego - konieczna laweta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie jestem zorientowany w temacie. na allegro pelno ogloszen z autami ktore swiezo z niemiec zjechaly, w ogloszeniach piszą ze wystarczy wykupic oc na droge i mozna dymac do domu na kołach, a w wydziale komunikacji walą jakies smuty ze mam u siebie w miescie zalatwic tablice na dojazd, no ale bez papierow na auto ktore stoi kilkaset km dalej przeciez tego nie zrobie, potem z tymi tablicami tam pojechac, zalatwic ubezpieczenie i wtedy moge wracac. a jak nie moge dostarczyc papierow na auto zeby wydali tablice to musze lawetowac wiec jak to jest? ci co wracaja na blachach niemieckich robia to na przypał czy jakos legalnie mozna to zalatwic?

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2007-02-13 16:46:29 ]

Cytat:
2007-02-13 16:45:42, Krzyh00 pisze:
nie jestem zorientowany w temacie. na allegro pelno ogloszen z autami ktore swiezo z niemiec zjechaly, w ogloszeniach piszą ze wystarczy wykupic oc na droge i mozna dymac do domu na kołach, a w wydziale komunikacji walą jakies smuty ze mam u siebie w miescie zalatwic tablice na dojazd, no ale bez papierow na auto ktore stoi kilkaset km dalej przeciez tego nie zrobie, potem z tymi tablicami tam pojechac, zalatwic ubezpieczenie i wtedy moge wracac. a jak nie moge dostarczyc papierow na auto zeby wydali tablice to musze lawetowac wiec jak to jest? ci co wracaja na blachach niemieckich robia to na przypał czy jakos legalnie mozna to zalatwic? [ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2007-02-13 16:46:29 ]

sprowadzajac auto z Niemiec mozesz kupic blachy i oc tymczasowe w niemcowie. Jak kupilem Audi to mialem blachy i ubezpieczenie - wlasnie niemieckie "wyjazdowe" - na dwa tygodnie czy cos takiego wiec wzialem auto od handlarza odrazu po sprowadzeniu i jeszcze moglem pojezdzic