| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
korek47 TOYOTA DRIVER avensis t25 białystok | 2007-01-31 00:16:08 witam.te objawy o których piszesz moim zdaniem są normalne.w każdym aucie jest podobnie,na postoju na wolnych obrotach z nawiewu leci letnie powietrze a dopiero przy wyższych obrotach jet ono gorące,a ze środkowego nawiewu przy ustawieniu -na szybę, na nogi i szybę i na nogi -wieje lodem,przy pozostałych jest to ciepłe powietrze.ewentualnie polecam wymianę filtra przeciwpyłkowego,wtedy lepiej wieje i ładnie pachnie.
pozdrówki |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-31 08:16:59
dokladnei tak jest zimne powietrze leci kiedy masz ustawiony nawiew na szyby i ew. nogi dlatego np ja w zime zamykam pokrętłem dolot powietrza ze środkowej kolumy a co do grzania sprawdz może jeszcze ile masz płynu w chłodnicy |
![]() miamor Carina 1.8 LPG Jannów Podlaski | 2007-01-31 17:13:27 Dzięki za wasze podpowiedzi.
Będę musiał przyzwyczaić sie do tego zimnego podmuchu aczkolwiek w mojej poprzedniej toyotca Corolli tego nie było.
Natomiast słabe ogrzewanie mnie denerwuje i muszę coś zrobić, jak misię uda coś dobrego to napiszę.
Słyszałem że można wmontować pompkę wymuszającą obieg płynu chłodzenia tuż przed nagrzewnicą wówczas ona bedzie szybciej ganiać płyn po nagrzewnicy nawet wtedy gdy silnik nie pracyje i pompa wodna nie działa, tzn. że bedzie grzało nawet na wyłączonym silniku pod warunkiem że będzie gorący płyn w chłodnicy.
Co Wy na to? |
Linek TOYOTA DRIVER E11 2.0 D4D Łódź | 2007-01-31 19:38:02 Zimne powietrze na twarz to norma w mojej rolce nawet przy ciepłym na szyby i stopy
może wieje ci tak bardzo bo masz wyjęty filtr kabinowy bo "ktoś" zaoszczędził i zamiast wymienić wyrzucił stary |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-02-01 17:51:47
Ja bym nie polecał..to jakieś takie dziwne rozwiązanie. U mnie nawet na postoju leci ciepłe powietrze warunek - silnik musi być porządnie nagrzany. Pzdr |
Dimix TOYOTA DRIVER TOYOTA Carina E Bochum - Zgorzelec | 2007-02-01 21:46:30 Witam,
Co do ogrzewania mojej Cariny nie mam problemu,ale miałem problem z tym zimnym powiewem na srodkowej konsoli. Niedawno tak mnie to wpieniło ze rozebralem konsole,aby zobaczyć czemu tak jest,i okazało sie ze,na około tych płatów co zamykają przepływ,ta cienka gąbeczka jest w kilku miejscach porwana ze starości. Sposob na to znalazłem prosty...... 2 gąbki do mycia naczyń,takie prostokątne,wsadzilem w te doloty od srodka,zamkniete klapki na amen,i ani grama zimnego powiewu |
comtell sulechów | 2007-02-21 21:10:22 witaj. środkowy panek to norma w tym aucie. a z ogrzewaniem też miałem ten problem. wymieniłem termostat i teraz grzeje aż jest za gorąco w aucie. pozdr |
lackyluk LEXUS IS200 Częstochowa | 2007-02-22 09:23:54 Jak mam nastawione grzanie na maxsa to bez świeżego powietrza ze środka to normalnie sauna.Termostat niestety musiałem wymienić by było tak skutecznie. Poza tym znajomy radził by płyn w chłodnicy też był markowy(jak największa zawartość bazy jaką jest GLYSANTIN Basfa) bo to działa w dwie strony: nie zamarza ale i dobrze oddaje ciepło nie przez parowanie. |