Avensis obrotomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

chyba mam problem z licznikiem tz po przekręcenie zapłonu wskazówka obrotomierza dziwnie drży a po wyłączeniu auta ustawia się na pierwszej kresce (ale to ne jest zero). czy to normalne? avensis 98 r.
dziękuję za odpowidź

Raczej nie posprawdzaj czy niemasz luznej masy zwlaszcza w kabinie na lewym slupku pod konsola.

Witam

dzieki za podpowiedz .Po rozgrzaniu silnika na biegu jałowym obrotomierz wskazuje od 1000 do 1200 obr/min .Sam sie zastanawiam czy to silnik czy obrotomierz ???????PZDR

Cześć

Mam Ave 2002, nie wiem jaki jest napęd obrotonierza i tachometru, sam jeszce nie zdiagnozowałem przeczyny ale faktycznie zwłaszcza obrotomierz rusza się trochę skokowo.

Chyba pokuszę się o wizytę w ASO niech npodłączą do komputera i sprawdzą fantastyczny system VVTi ale nie sądzę by to było przyczyną bo przy obciążonym silniku skoki obrotów byłyby odczuwalne w kabinie.

Czy obrotomierz napędzany jest DriveByWire czy mechanicznie?

miłego grzebania, jak znajdziesz kabel masy i przyniesie to efekt to daj znać.

dziwne że jak miałem passat to wiedza elektroniczna nie była mi potrzebna. poszukam tej masy.
pzdr

Cytat:
2007-02-16 10:36:19, lukasov pisze:
dziwne że jak miałem passat to wiedza elektroniczna nie była mi potrzebna. poszukam tej masy. pzdr

To po kiego.... kupiles Toyote?

Cytat:
2007-02-16 22:24:15, Bigelektron pisze:
To po kiego.... kupiles Toyote?

Polecam moją

Cytat:
2007-02-17 21:29:26, MisiekII pisze:
Polecam moją

moja też

nie dziekuje juz mam

Nie dolujcie klienta bo zmieni inskrypcje na SPRZEDAM AVENSIS

dziekuje za podpowiedź. właśnie zmieniłem.