Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() davo76 Omega 3000 / Eur ... Chelmek | 2008-07-29 00:27:04 Dzisiaj spotkala mnie niemila przygoda w mojej bestyjce 3.0NE.
Podczas jazdy zaczelo cos jakby swiszczec pod maska i zaczal slizgac pasek klinowy chwilke potem badam kontrolki migaja, oj widac mamy problemiki ![]() Wiecej nic po ciemku nie wybadalem ale mam pytanie do znawcow czy to poprostu padla tylko pompa wodna czy cos powazniejszego (nigdy jej nie robilem i niewiem jak to wyglada pod spodem-jej naped itp...) skoro sie zablokowala i wogole niema szans sie obrocic??? |
gumbas-66 LOB MEMBER AUDIIIIIIIIIII warszawa | 2008-07-29 11:13:19 robiłeś rozrząd ? nie wymieniłeś pompy wody !!! duuuuuży błąd !!! |
![]() davo76 Omega 3000 / Eur ... Chelmek | 2008-07-29 15:13:44 Dzieki, wlasnie dzis to obejrzalem dokladnie i fakt moze niebedzie tak zle chyba sie zatarlo lozysko w niej czy cos ale z rozrzadem niema nic to do czynienia bo pompa napedzana jest paskiem klinowym tym co alternator tak ze juz sie uspokoilem troche. Wiem ze w innych silnikach jest naped od rozrzadu i wtedy bylby maly beret pewno... ![]() Zaraz jade na sklep zabudowac pompe i samemu chyba sie zmieni bez problemu nawet SENATOR mi juz wskazowki zapodal... Jeszcze tylko pytanie ile powinna wynosic normalna temperatura C30NE bo moj trzyma 88st i sie wolno grzeje takze odrazu termostata wymienie skoro plyn bedzie spuszczony... dzieki pozdrawiam ![]() |