| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kszoku HF MEMBER Hyundai Lantra Ostrowiec Świętokrzyski | 2007-08-28 12:19:11 Witam
Ostanio padł mi alternator (po raz 3 w przedciągu 2,5roku, najpierw był to regulator napięcia o ile dobrze pamiętam a potem diody, teraz jeszcze nie wiem co) więc postanowiłem już nie naprawiać tego tylko kupić jakiś używany - może będzie mniej awaryjny, a na pewno nie droższy od naprawy. Obecny mi słabo ładuje (na jałowym 12V z hakiem, jak przygazuje to dochodzi do 13,5V - czyli 1V brakuje, kontrolki na desce od ładowania i hamulca święcą się przez to na "pół gwizdka" - no i strach wyjeżdzać w trase w obawie przed rozładowaniem akumulatora )
Spisałem sobie symbole z mojego chcąc kupić o identycznych - i tu sie zaczyna problem. Na nalepce w moim alternatorze jest 13,5V 90A, poszukałem troche takiego i nie moge znaleźć alternatora 90Amperowego do hyundaia (największe znajduje 75A) Czyżby mój alternator nie był tak naprawde od mojego samochodu?? No więc mam prośbę - czy mógłby ktos sprawdzić w swojej Latarynce nalepke na alternatorze? byłbym bardzo dźwięczny
Na mojej jest : AB190025; 37300-33100; 13,5V; 90A pzdr |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-08-28 13:53:11 podniosłem maskę ale wiele nie zobaczyłem - bez lusterka lub aparatu cyfrowego raczej nie ma co podchodzić |