Do czego służy to urządzenie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

znalazłem w domu , leżał z podnośnikiem do essiego i kluczem do kół ale za jucha nie wiem do czego to jest ?

lewarek do 126p ;p

ale jaki lewarek ? Co sie nim robi ? Bo to ramie jedno co jest z boku podnosi się do pozycji prostopadłej w stosunku do całego ale nie pozostaje w tej pozycji tylko spada samo znowu do pozycji jaka jest na zdjęciu Sorki za moją niekumatość

proponuje przeniesc temat do funny
To jest lewarek do maluszka, chyba był tez w duzym fiacie. Te "ramie" co piszesz ze opada, wkłada sie w otwory pod progami, samo sie blokuje, krecisz wajchą i gablota idzie w góre

wkladasz w takową rurke w progu i podnosisz autko

pan adam09 zostaje ZONKIEM dnia

MOZE MASZ DZIURY W PROGACH I PASUJE

nie no kolega chyba zaczynał od jakiejś porządnej fury, i nie wie co to 126 p, informacja - rewelacja bez urazy, ale nieźle sie uśmiałem

a fiacie 125p i w polonezie tez jest taki.

Haha..ale zafundowałem Wam przednią zabawę
W życiu bym nie przypuszczał, że to podnośnik do 126p Nie wiedziałem bo pierwszym moim samochodem jest właśnie essi

Dzięki wielkie za odp bo pewnie bym sie jeszcze głowił z pare ładnych miesięcy jak nie lat :d

Cytat:
Haha..ale zafundowałem Wam przednią zabawę
W życiu bym nie przypuszczał, że to podnośnik do 126p Nie wiedziałem bo pierwszym moim samochodem jest właśnie essi

Dzięki wielkie za odp bo pewnie bym sie jeszcze głowił z pare ładnych miesięcy jak nie lat :d

Zagadka świetna, poprawa humoru gwarantowana

bardzo dobrze daje sobie rade w samoobronie

Najlepszym patentem był kierunek obrotu korby. Większość użytkowników aby podnieść samochód otwierała drzwi - wtedy miałeś pełny obrót. Ten gibający się element wkładało się w "rurkę" pod podłogą.
pozdrawiam
Arturek

najpiekniejsza sytuacja z tym lewarkiem to to ze on podnoszac auto lekko sie przechylal w strone auta ... jak krzywo na starcie ulozyliscie lewarek (zwlaszcza na nieutwardzonej drodze) to autko lubilo zrobic hop

kto wie czy go nie zastosuje w essim. Idąc za pomyslem forumowicza wyżej włoże ten wichajster w dziure w progu i podniose ... Akurat jestem na etapie zakładanie plastikowych nadkoli więc będzie dobrze myśle

Panowie mylicie się!!! W dużym fiacie i polonezie były podobne lewarki ale one miały KORBĘ!! A nie tą wajchę, którą się przekładało ze strony na stronę w czasie kręcenia. W FSO były normalne korby na szczęście!

no to sie usmialem

a co lewarka i essa - to jak to zrobisz?

w ładach też chyba były takie?
Mam gdzieś jeszcze chyba w garażu

[ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2007-05-05 22:59:20 ]

Miałem taki lewar kiedyś w skodzie
Załatwiłem nim 2 progi

mi takim lewarem kiedys złodzieje podnosili 125p. ale nie wiedzieli ze progi ruda zjadla. rano zastalem auto bez 2 kół... stal tarczami na betonie... padł aku od uderzenia o beton (jedna cela sie zwarla) ....ale ku mojej uciesze byly ślady krwi czyli komus paluchy przep......iło