Czy ktos wie ile kosztuje instalacja gazowa do fiata 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile kosztuje Uzywana a ile nowa i czy opłaca sie kupowc uzywana???

Nowa to koszt ok od 1100 zł w tanim warsztacie do 1500 zł. Używana - różnie, słyszałem od 300 do 700 zł. Opłaca się tylko jak masz kumpla diagnostę, który Ci to dopuści do użytku, gdyż teoretycznie nie wolno przekładać instalacji gazowych. Jazdy z gazem nie wbitym w dowód nie polecam. Na nową poza tym masz zawsze gwarancję.

Na gazniku to koszt ok 1000 zl. Zalezy jaka butle masz zamiar zakladac.

Co do butli to polecam w kolo. Sam nie mam takiej, ale bardzo bym chcial miec

Slyszalem (informacja nie sprawdzona) ze mozna zalozyc ze zwykla butla za 800 zl do gaznika!

Cytat:
2004-03-15 13:11:54, KiLeR pisze:
Co do butli to polecam w kolo. Sam nie mam takiej, ale bardzo bym chcial miec

A ja jestem zdania, że do Fiata nie ma sensu montować butli w kole zapasowym. Lepiej założyć małą 45-kę, motnowaną poprzecznie za kanapą.

Zgadzam się z Janiem-Df nie ma składanego siedzenia,więc po kiego dawać butlę w koło?Ja mam wprawdzie w kole,ale to kombiak,więc calkiem inna bajka.

A propo diagnostów...
Nie bedę wchodził w szczegóły...ale ma ktoś może takiego znajomego gazownika(Prosze na priva)

Znaczy sie znalazles uzywana instalke po rozsadnej cenie i szukasz pieczatki do niej...

Do df tylko za siedzenie, ja mam "malutką" 75 i wózek dalekiego zasiegu się zrobił.

Cytat:
2004-03-15 14:10:06, Janio pisze:
A ja jestem zdania, że do Fiata nie ma sensu montować butli w kole zapasowym. Lepiej założyć małą 45-kę, montowaną poprzecznie za kanapą.

Ja tam wolał bym w kole albo z boku po prawej stronie (tylko nie wiem czy sie da, gazolinę zakładam we wtorek) Siedzenia zawsze można wyjąć razem z dyktą z tyłu i przewozić co sie żywnie chce

Pochwal się za ile, bo też mnie czeka ta przyjemność niebawem. I pochwal się gdzie (nie za siedzeniem) butlę dałeś, bo ja też chcę móc siedzenie wyjmować.

ja rok temu zagazowałem fiata nową instalacją. Za inst. z butlą w kole (45 l/39 l gazu) zapłaciłem 1200 zł.
aktualnie ceny w toruniu raczej nie zmieniły się.

A nie szkoda troche pakowac w instalacje wiecej niz auto jest warte ? Jak sie dobrze poszuka , to za 400-500zl mozna miec instalke po przebiegu ok 20tys km , wbita w dowod oczywiscie.