Moment zadlawienia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Posiadam Carine z 97 roku mam pytanie. Ruszam z 1 biegu wszystko ok zapinam 2 ok, problem a moze i nie pojawia sie jak zaczynam jazde na 3 biegu a mianowicie: jest chwila zdlawienia i dopiero jak wskazowka obrotomierza dochodzi do 4 tys obr/min auto zaczyna rwac do przodu, jezdzilem wieloma samochodami ale ztakim czyms spotykam sie pierwszy raz. Pozdrawiam i prosze o odpowiedz czy to normalne!!

LPG budiet ?

moja carinka jest bez gazu i ogolnie nie lubie gazu w autach bo zamulaja!!! pozdro

Czy to napewno zadlawienie,czy tez do 4 tys przyspiesza jednostajnie a potem nagle wyrywa do przodu?

Cytat:
2007-04-28 01:23:29, eryk79 pisze:
jak zaczynam jazde na 3 biegu a mianowicie: jest chwila zdlawienia i dopiero jak wskazowka obrotomierza dochodzi do 4 tys obr/min auto zaczyna rwac do przodu

Jeśli masz silnik LeanBurn to z tego co kiedyś wyczytałem wynika, że powyżej 4k rpm silnik zaczyna dostawać zwykłą mieszankę i wtedy dostaje kopa.
Nawet fajna sprawa

[siemasz!!! tak wlasnie nazwijmy to ze przyspiesza do 4 jednostajnie a potem wyrywa!!! i dodam ze to jest ten caly lean burn i juz domyslam sie ze to normalne!!! a dlaczego na czym ten lean burn polega??? pozdro!!!!

tu masz trochę o tym rozwiązaniu http://www.toyotaclub.hg.pl/modele.htm

Wielkie dzieki , w koncu ktos podeslal mi link w ktorym dowiedzialem sie wszystkiego co mnie interesowalo!!!!
pozdro!!!