Problem z Centralem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...

mam taki problem odnosnie centrala, mianowicie:

jakis czas temu zjezdzajac do domku chcialem zalaczyc centrala, pewny ze mi zalaczyl udalem sie w strone klatki ale cos mnie tknelo aby sprawdzic co sie okazalo samochod niezalaczyl centrala mimo ze kierunki mignely, po jakims czasie rano chcialem jechac do pracy i tu z kolei niechcial mi zalaczyc central i otworzyc dzwi .... ostatnio troche sie zmienilo i nieotwiera dzwi kierowcy lub wogole niezalacza centrala i musze recznie zamykac...

Domyslam sie ze mi czujnik szlak trafil tylko gdzie i za ile mozna to naprawic ? pomozcie prosze...

(ps. dla ludzi z pomorskiego na spotkaniu pod opera w ta niedziele moge wam pokazac o co chodzi)

Ale o jaki czujnik ci chodzi? Centralny to kolega ma dokładany, czy oryginał? Bo tak troszki mało szczegółów podaje...

central jest fabryczny, niemontowany przezemnie, a doszedlem do wniosku ze czujnik w dzwiach mi chyba sie zwalil ;/

Cytat:
2007-05-07 23:10:22, Bialy86 pisze:
central jest fabryczny, niemontowany przezemnie, a doszedlem do wniosku ze czujnik w dzwiach mi chyba sie zwalil ;/

To w takim razie kto mógł zamontować fabryczny centralny...

o jakim ty czujniku mówisz?? Pierwsze słyszę żeby do centralnych zamków montowano jakieś czujniki. Napisz pod jakiej marki alarm masz podpięty centralny i model samochodu....

ale sprawa zacianjącego sie centrala była już milion razy poruszana!
1. Sprawdż jak Ci zamyka-otwiera z kluczyka
2. Jak zamyka(blokuje)-otwiera(odblokowuje) z klamki wewnątrz
3. Tak samo pkt 1 i 2 dla pasażera.
4. Czy central zamyka szybko (czyli w 0,5sekundy taki strzał- wtedy masz siłowniki nieorginalne), czy też mieli jakąś sekundę (wtedy siłowniki silnikowe orginalne masz).
5. Czy masz alarm i jaki
A czujnik może być w zamku z podwójnym ryglowqniem (oraz czujnik na wkładce zamka).