Do czego sluzy ta gabka?

« Poprzedni | Następny »
kupilem filtr powietrza a tu jakas gabka. dziekuje.
gabka

wklasasz ja to puszki filtru powietrza, tam gdzie wchodzi odma od silnika (ten gumowy waz) do puszki filtru. Wylapuje wylatujacy z silnika olej

E to jest do tego co napisał poprzednik a ja mma pytanie ile kosztuje firmówka motocrafta, i czy godne naszych essów s± filtry filtrona do których gabki nie daj±.

w tej chwili mam filtrona i wszystko ok (chyba). kupilem ten motorcraft po 41zl.

Jak kupiłem Essa to tej g±bki nie było w obudowie. Wszystko było OK dopóki nie padła odma i nie zaczęła zasysać ¶mieci z obudowy. Odme wymieniłem, a g±bkę dorobiłem... z kawałka zwykłej g±bki k±pielowej. 4 rok i no problem. G±bka to to ważna rzecz jest

Cytat:
2007-05-02 22:20:13, R_O_Y pisze:
Jak kupiłem Essa to tej g±bki nie było w obudowie. Wszystko było OK dopóki nie padła odma i nie zaczęła zasysać ¶mieci z obudowy. Odme wymieniłem, a g±bkę dorobiłem... z kawałka zwykłej g±bki k±pielowej. 4 rok i no problem. G±bka to to ważna rzecz jest

Nie żebym się czepiał, ale cos tam jako¶ musi dmuchać przez t± g±bkę, więc wsadzenie takiej całkiem na pałę może nieco zablokowac odmę.

Też nad tym sobie teraz my¶lę, ale odmę mam od jakiego¶ czasu now± (poprzednia padła mi po wystrzale gazu ) i wraz z ni± zapodałem tę g±bkę "na pałę". Poza nieco niższymi obrotami na gazie jak na benie wszystko jest OK.

P.S.
Na starej odmie (zanim padła) obroty na LPG też były niższe niż na Pb/, a g±bki nie było wogóle

[ wiadomo¶ć edytowana przez: R_O_Y dnia 2007-05-03 22:16:00 ]

« Poprzedni | Następny »