Pytanie do jeżdżących na LPG w ZETEC-ach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosze o jakieś sugestie co do użytkowania auta z instalacją LPG.
Pisze i prosze o to gdyż na czwartek jestem umówiony na montaż -sekwencyjnego wtrysku firmy BRC Sequent 24- a na forum w sumie nic nie jest napisane. A mnie chodzi o czysto mechaniczne prezyczyny montażu gazu; jak np: wieksze zużycie oleju (czy to norma po założeniu instalacji) i czego sie moge negatywnego spodziewać po załóżeniu i jeżdzeniu na LPG.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

spoko zakładaj ,zadbaj tylko o super stan instalacji zapłonowej ,najlepiej to wymień świecę i przewody WN tylko Motorcraft a z tym olejem to jakiś mit ,pierwsze słyszę żeby silnik zaczął palić olej po załozeniu gazu

Cytat:
2007-05-06 20:58:30, gardenia1 pisze:
Prosze o jakieś sugestie co do użytkowania auta z instalacją LPG. Pisze i prosze o to gdyż na czwartek jestem umówiony na montaż -sekwencyjnego wtrysku firmy BRC Sequent 24- a na forum w sumie nic nie jest napisane. A mnie chodzi o czysto mechaniczne prezyczyny montażu gazu; jak np: wieksze zużycie oleju (czy to norma po założeniu instalacji) i czego sie moge negatywnego spodziewać po załóżeniu i jeżdzeniu na LPG. Pozdrawiam i z góry dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

pierwszy raz słyszę żeby olej szybciej się zużywał

co do tej instalki to nie moge ci nic podpowiedziedź
najważniejszy jest warsztat w którym bedziesz montował LPG , czy sa to patałachy czy spoko LPG- monster

a jedyny negatyw to bedzie taki że trzeba cześciej na stację zajeżdzać , pod warunkiem że będziesz miał dobrze instalkę założoną