ZWARCIE?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zalozylem do lampki w podsufitce 5 diod. jechpotem jechalem samochodem w nocy i zobaczylem ze zegary mi sie nie swieca??co to moze byc??

sprawdz bezpieczniki

bezpiecznik lampki powiazany jest z radiem zapalniczka etc...

a za brak podswietlania odpowiedzialny jest raczej zespolony.. lepiej niech kolega zobaczy czy ma swiatla z tylu

no walsnie bezpieczniki sprawdzilem i sa ok. a swiatel nie mam ale tylko postojowek i pozycji po prawej stronie.dziwnie jakos.

bezpiecznik nr 6

niestety sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i dalej nic. juz nie wiem co moze byc nie tak.

a swieca Ci swiatla z tylu?
jesli nie to przelacznik zespolony i dalsze rozpracowanie tematu masz w wyszukiwarce..

Jak nie ma postojowek to zespolony

swieca mi tylko z lewej strony

sprawdź dokładnie bezpiecznik 7

to ja jzu sam nie wiem a moze ja nie wiem jak wyglada przypalony bezpiecznik juz sam nie wiem gdyby byl przypalony to czym roznil by sie od innych dobrych bezpiecznikow?

a zamień miejscami bezpiecznik 6 z 7

Słuchaj na oko nie sprawdzaj bezpieczników. Weź sobie miernik skołuj i sprawdzaj na zwarcie. Jeżeli będzie zwarcie to znaczy że bezpiecznik jest dobry. A jeżeli nie, to znaczy że jest spalony....

no i juz wiem przynajmniej co nie dziala.mianowicie swiatla postojowe lewe i pozycje tez lewe, swiatelko w schowku, podswietlenie zegarow, podswietlnie do przestawiania swiatel, podswietlenie pokratel od nawiewu i to tyle chyba .radio mi dziala, zegarek tez i podswietlenie w podsufitku. czy bede musial brac sie za zespolony bo jakos dziwnie sie boje ze jeszcze gorzej popsuje i w ogole nie bedzie sie dalo jechac

To nie zespolony. Raczej bezpieczniki, wtyczki w skrzynce, lub sama skrzynka.

jzu wszytsko jasne wymienilem bezpieczniki i troche dolozylem bo brakowalotylko ze mam teraz taki problem ze jak wlaczam diody w mojej podsufitce to zawsze ktorys bezpiecznik mi sie spala hm...

Najwidoczniej coś musiałeś źle podłączyć

odpowiedz prosta: zaloz zwykla zarowke i nie wydziwiaj!!