| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-06-11 19:48:12 Kiedyś, dosyć przypadkowo kupilem elektroniczny termometr, z czujnikiem zewnętrznym. Właśnie złapałem chęć żeby go zamontować. Chce zamontowac go na (nad) konsoli środkowej. Problemem jest wyprowadzenie czujnika, moge poprzez drzwi, ale chce jakoś inaczej. Pytanie jest takie jak zdemontować konsole środkową, jeżeli trzymają mi ją te przełączniki cięgien ogrzewania? (coś widze że to powinno się jakoś zdejmować, ale nie wiem za bardzo jak). Druga sprawa, to czy jak to już zdejme to czy znajde jakiś odpowiedni otwór, aby dostać się z tym czujnikiem do komory silnikowej?
pzdr. |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-06-11 20:00:27 Dzięki bede szukał |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-06-11 20:00:52 Koledze chyba chodzi o zdjecie tych dzwigienek z ciegien.
One sa nasuniete tzn w dzwigience jest szpara w ktora wchodzi metalowa dzwignia w srodku jak opuscisz na dol te boczne to wszyyyyyyystko to widac jak to jest. Po jednej stronie jest zapadka zeby sie trzymalo i musisz pod nia wsadzic plaski srubokret, lekko odchylic i wyciagnac Analogicznie jest z tym gora/dol co jest w poziomie. |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-06-11 20:09:18
Ooo, wiem że widać A wiązka elektryczna to ta po prawej stronie? |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-06-11 20:13:12 ej patrz to metalowe wchodzi jak pe.. do ... no po prostu sie to metalowe wsuwa w ten plastik inczaczej nasuwa sie ta dzwigienke na metal. odchylasz z ktorejs strony (zalezy jak sie komu zakladalo) i wyciagasz po prostu. zadnej sily do tego nie trza. |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-06-11 21:29:06 Ja swój termometr przykręciłem do zaślepki tej "rączki" przy głowie kierowcy. Kabel po słupku, zaślepka do komory silnika - wyjać i włozyć. Robi sie spoko... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-06-11 23:08:25 THX za wszystkie uwagi, od jutrzejszego ranka bede wojował |
Soyer FSO POLONEZ 1.6 GLE ... Opole | 2003-06-12 09:18:09 nie bardzo rozumiem po co kombinować i rozbierac pół samochodu żeby taki termo założyć...ja też mialem poprowadzony czujniczek przez drzwi,potem miedzy błotnikiem a podszybiem i spoko było... |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-06-12 12:32:29
Witeczka Nie nie o odcinaniu raczej nie myślałem tylko o ewentualnej ingerencji w środek urządzenia i odlączenie go na czas montażu A jesli chodzi o przeprowadzenie przewodu to spoko ja pomyślalem że masz na myśli przewód biegnący przez przedni słupek kawałek podszybia pod maskę... no by było strasznie fatalnie. Wiem coś o tym bo kiedys tak miałem przeprowadzony przewód do czujnika włączającego wentylator chłodnicy który akurat mi padł w trasie i musiałem się ratować Pozdr |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-06-12 18:21:56 Witam Panie i Panów
Pragne poinfornmować że prace nad montażem termometru zostały zakończone i uwieńczone sukcesem Wielkie dzięki za zaanagażowanie w rozwiązanie mojego problemu pzdr. |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2003-06-12 18:52:20 A gdzie umiesciles czujnik zewnetrzny i jak jest ustawiony termometr zewnetrzny? chodzi oto czy pokazuje prawde na postoju czy podczas jazdy(wtedy powinien zanirzac o ok. 3 st C na postoju) |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-06-12 19:00:16
Tak naprawde to montowalem go jakieś 20 minut, zaraz przed tym jak napisałem ostatni post, jeszcze nie jeździłem Czujnik zewnętrzny przykleilem do najniższego żeberka zderzaka poldka (wlot powietrza), po lewej stronie z punktu widzenia kierowcy. Fajnie się tam wpasował, boje się troszke wpływu chłodnicy, ale dalej go umieścić nie bardzo mogłem bo kabel się kończył. Myśle że będzie dobrze |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-06-12 19:31:11 A ja mam pytanko ile taki termometr kosztuje co to za firma... czemu tak drogo A swoją drogą to jestem ciekawy ile ostatnio miałem stopni Celsjusza we wnętrzu samochodu po 5 godzinnym postoju na pełnym słońcu Pozdrówka [ wiadomość edytowana przez: Mokry dnia 2003-06-12 19:33:32 ] |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-06-12 19:46:49
tego żaden termometr nie wytrzyma |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-06-12 19:47:46
Ok. 30zł, firma jak firma (taki krzaczek :>), nie bardzo wiem jak to jest z tą deską, więc powiem ze jest on koloru czarnego z niedużymi zielonymi przyciskami i niebieskawym podświetleniem. Ale pewnie są różne kolorki i w ogóle
Napewno bardzo dużo, a może i jeszcze więcej |