Auto alarm.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy ktoś wie jak w Corolli z 91 w sedanie podłaczony jest auto alarm??
Mam zamiar kupic z rozbitej Corolki oprocz innych potrzebnych mnie rzeczy auto alarm.
Nie moge podpatrzec gdzie to wszystko i jak bylo podlaczone bo kupuje te czesci na odleglosc.
Ma moze ktos jakis schemat lub podpowiedzialby pod co podlaczyc ten oryginalny alarm z Toyoty z tego samego rocznika tyle ze liftback.
Pozdrawiam.
Darek dcc69

a ile masz zapłacić za to? nie lepiej kupić nowy? na allegro jest spory wybór alarmów. Ponoc Elita PRO jest chwalona na forach elektronicznych.

Nie kupuj starego scierwa

Nie pytałem za ile mozna kupic tylko jakpodłaczyc.
A za czesci jakie byly w autku z Angli i kupouje Pan sprzedaje mi ten alarm za 20 zł.
A na allegero za taką cene nie kupie z syrenką z 4 czujnikami ruchu i czyms tam jeszcze.
To jest oryginalny od Toyoty a nie jakes chinskie scierwo !!!
Chodzi mi o to ze chcialem się dowiedzieć jak to podłaczyć lub pod co??
Czekam na wasze podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Darek dcc

Cytat:
2007-05-12 19:05:33, dcc69 pisze:
Nie pytałem za ile mozna kupic tylko jakpodłaczyc. A za czesci jakie byly w autku z Angli i kupouje Pan sprzedaje mi ten alarm za 20 zł. A na allegero za taką cene nie kupie z syrenką z 4 czujnikami ruchu i czyms tam jeszcze. To jest oryginalny od Toyoty a nie jakes chinskie scierwo !!! Chodzi mi o to ze chcialem się dowiedzieć jak to podłaczyć lub pod co?? Czekam na wasze podpowiedzi. Pozdrawiam. Darek dcc

Jezeli to fabryczny alarm Toyoty czyli TVSS
to musze cie zmartwic:po pierwsze to scierwo aha mowilem juz...
po drugie trzeba go zdemontowac z cala jego instalacja czyli wiazki pasujace tylko do takiego samego modelu auta[ pin to pin]
po 3 niema zadnego odciecia a pilot fabryczny kosztuje jakies 600 zl jezeli sie zepsuje.
Jezeli to wersja bezpilotowa to musisz miec zamek centralny sterowany z pilota w kluczu,inaczej wogole nie zadziala
Nie istnieje alarm z 4 czujnikami ruchu.
pozatym jak myslisz dlaczego kosztuje 20 zl?
Ale jak podasz nr z centralki alarmu to posle ci montazowke.