Auto nie chce zapalać.....POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam Peugeota 306 1.1, wtrysk jednopunktowy. Ostatnio pojechałem na regulacje instalacji LPG. Wszystko było pieknie , tylko pewnego dnia auto nie chciało mi zapalić na benzynie ( innnej możliwości nie mama bo moge odpalac na benzynie i przelaczyc na gaz albo tylko jezdzic na benzynie - chyba taki komputer). Teraz raz pali na benzynie a raz nie ( zazwyczaj nie chce zapalać wtedy jak jest najbardziej potrzebny- ech...)
Proszę więc o odpowiedz, czy to jest wina instalacji???
Dodam jeszcze ze silnik nie chce palic zazwyczaj rano.
Sprawdzana była pompka paliwa i jest oki, wiec wydaje mi sie ze to wina instalacji. Proszę pomóżcie i napiszcie czego to moze byc wina.
Z góry dziekuję za pomoc.
Pozdrawiam.

Na początek sprawdź czy paliwo podczas próby odpalania dochodzi do wtryskiwacza, jeśli tak to trzeba sprawdzić czy wtryskiwacz się otwiera. Jeśli paliwo jest wtryskiwane do przepustnicy to wina może leżeć po stronie układu zapłonowego (np. cewka, rozdzielacz, palec, przewody, świece, czujnik halla, czujnik położenia wału).
Jeśli jednak paliwo dochodzi, a wtryskiwacz go nie podaje to rzeczywiście może to być wina kompa gazowego lub przekaźnika odcinającego wtryskiwacz, albo zwyczajnie przetartego/urwanego przewodu zasilającego do wtryskiwacza. Na odległość trudno coś więcej doradzić. Tym bardziej, że znowu brak szczegółów o instalacji .
Aha i jak Masz immobilizer to też może być jego wina.

[ wiadomość edytowana przez: Danek dnia 2007-05-18 13:09:46 ]