Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() blad_odczytu Toyota Łódź | 2008-07-21 17:04:35 Komputer rozebrany , już wiem jaki to model co najsmieszniejsze to autko jest z roku 94 a w katalogu taki kompik byl montowany od 96 ja juz sam nie wiem co o tym myslec:
1MzFe kompik model- 8960133340 Ze schematu wyglada ze nie ma wyjscia na cewki z komputera tylko bezposrednio ze stacyjki . Wiec mechanik nie potrzebnie chcial wymieniac ECU. Kompik oddany do sprawdzenia teraz czekam na informacje. yhh czarna magia ![]() [ wiadomość edytowana przez: blad_odczytu dnia 2008-07-21 17:06:04 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-07-21 22:49:12
Jeszcze sie w historii Toyoty taki komp nie zepsul.... Jezeli nie wyswietla kontrolki to obwod AM2 lub inaczej IG2. To straszne co opisujesz ,zabieraj czympredzej samochod od tych dyletantow zanim faktycznie cos zepsuja. Poszukaj kogos kto naprawia Toyoty i jest elektrykiem nie koniecznie elektronikiem.Problem wyglada na skorodowana wiazke ,kostke polaczeniowa lub przekaznik. Trzeba sprawdzic dlaczego komp nie dostaje pradu po zaplonie. Na plycie glownej komputera jest opis wiec nie trzeba schematu. A jezeli zapali to trzeba tak dlugo wywijac wiazkami az bedzie pewnosc ze nigdzie niema przerwy. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() blad_odczytu Toyota Łódź | 2008-07-22 00:29:37
Masz racje o kompiku do camry nigdzie nie moglem znalezc informacji ze komus cos padlo. Duzo jest napraw w VW zimne luty itp. Dziekuje za wieeeelka podpowiedz ![]() ![]() ![]() Spodobalo mi sie u was bede czestym gosciem ![]() ![]() Narazie w planach mam : odebranie jutro od elektronika samego kompa z informacja pewnie ze wszystko jest ok , podlaczenie do autka i zaholowanie w odpowiednie miejsce. Zapisze sobie swoje uwagi poznane przez caly okres odczarowywania auta i podpowiem elektrykowi na co ma zwrocic uwage. Wiem ze nie kazdy tak lubi , woli samemu poszukac , ale teraz bede sie bal ze znowu zacznie nie to co trzeba ![]() POZDRAWIAM !! Obiecuje ze jak auto bedzie zrobione stawiam dobre piffko ![]() |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-07-22 01:07:37 Jeszcze taki drobiazg - z doświadczenia wiem, że warto jechać/zaholować nawet kilkaset km, ale do fachowca, niż robić "na miejscu", i bez końca...
pzdr |
![]() blad_odczytu Toyota Łódź | 2008-07-22 01:41:33
Zgadza sie !! kazda naprawa uczy mnie nowych rzeczy nie tylko mechanicznych ale takze zycia ![]() Z holowankiem jest problem bo musialbym na lawete a wiadomo jakie to sa juz koszta , to jest automat wiec holowanie do 40km przy 40km/h podobno taka zasada.. Milej Nocki Ps. moze mi sie przysni ze moje autko odpala ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-07-22 22:40:59
Tak to niestety bywa...juz mi pare aut przywozono na lawetach z Rzeszowa i Wroclawia co gorsza usterki byly banalne lecz specyficzne tylko dla Toyoty i dlatego ktos kto ma z nimi rzadki kontakt sie wyklada. A co do serwisow to nie kazdy kocha to co robi ,niektorzy siedza tam chyba za kare ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() blad_odczytu Toyota Łódź | 2008-07-23 21:37:10 Wiec ![]() Odebralem komputer ...Jak wspomnial Bigeelektron te komputery nie psują się, potwierdził też elektronik który sprawdzał samego kompka.Mówił że raz miał tylko usterkę ,ale była spowodowana złą instalacją gazową. Zaplacilem 60 zl za diagnozę i otrzymalem schemat mojego kompa i opis na kartce ktore przewody odpowiedzialne sa za usterkę. Jutro jadę ,a bardzie holuję się ![]() Tak więc trzymajcie za mnie kciuki ehh może moje fatum nareszcie się skończy. Pozdrawiam !!! Ps. dwa tygodnie bez auta to jak dwa tygodnie bez seksu ![]() Zobaczcie sobie prawdziwego mechanika ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: blad_odczytu dnia 2008-07-23 22:36:58 ] |
![]() blad_odczytu Toyota Łódź | 2008-07-25 23:08:30 Autko już zrobione , pod puszka bezpiecznikowa bylo zwarcie na przewodach (wypalony przewod) yhhhh ![]() ![]() Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, czemu przy ruszaniu na maksa oponki nie chca zapiszczec , wydaje mi sie ze autko teraz sie ciezej zbiera , nie wiem czy wplyw na to mial wypiety komputer. Pozdrawiam goraco i dziekuje jeszcze raz za zainteresowanie moim problemem. |