Olej na obudowie kolektora dolotowego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ostatnio zauwazylem na kolektorze dolotowym przy łączeniu z głowica silnika dziwnie zabrudzenia. Zabrudzenia te sa tylko z lewej i z prawej strony. Wyglada to tak jakby byl to delikatny wyciek oleju albo jakiegos smaru. Nie wiem czy powinienem sie tym przejmowac czy moze trzeba wymienic uszczelke czy tez to cos powazniejszego?

Autko to Yaris TS, rocznik 2002, 80 tys. km przebiegu.

Pozdrawiam i prosze o opinie.

[ wiadomość edytowana przez: beepp dnia 2007-05-19 23:03:13 ]

Cytat:
2007-05-19 22:55:55, beepp pisze:
przy łączeniu z głowica silnika dziwnie zabrudzenia

Nie za bardzo przynajmnij ja łapie silnik sie nie łaczy z glowica tylko blok wiec nie wiem czy masz te slady oleju na laczeniu sie glowicy i bloku w poblizu kol. dol. ?

A pokrywe zaworową masz czysta na jej laczeniu nie ma tych sladow ?

Przedmuchow ze skrzyni raczej nie sadze zebys mial ale chodzi moze o te slady na laczeniu tego dekla z glowicą ?

Cytat:
2007-05-20 08:30:04, Cromm pisze:
Nie za bardzo przynajmnij ja łapie silnik sie nie łaczy z glowica tylko blok wiec nie wiem czy masz te slady oleju na laczeniu sie glowicy i bloku w poblizu kol. dol. ? A pokrywe zaworową masz czysta na jej laczeniu nie ma tych sladow ? Przedmuchow ze skrzyni raczej nie sadze zebys mial ale chodzi moze o te slady na laczeniu tego dekla z glowicą ?

Slady sa na łączeniu kolektora z blokiem. Jutro zrobie zdjecie - bedizie lepiej to zobaczec niz opisywac.

W koncu zrobilem fotki - sorki za jakosc - robilem aparatem z komorki - do mojej cyfrówki zapodzialem kabelek i nie moge wrzucic na kompa lepszych fotek.

W miejsca, ktore sa zamarkowane na czerwono sa slady brudnego smaru albo czegos podobnego oleistego.