Zawieszenie tylne E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Zakładam nowy temat, przeszukałem i nic nie znalazłem na interesujący mnie temat. A więc.
Mam 525i E34 90'. Przednie zawieszenie mam zrobione i chciałbym dopytac o tył.
Otóż oststanio po powrocie z trasy , stanąłem i patrzyłem na Samochód (to naprawdę duża przyjemność patrzeć na BMW stojace dostojnie na parkingu , zresztą Sami to wiecie ... ).
Okazało się jednak że coś jest nie tak. Otóż prawa strona auta jest delikatnie niższa od lewej, chodzi o tył i różnicę między nadkolem i oponą (podczas podróży po której oglądałem Bunię zmieniłem opony w tyle i patrzyłem jak się prezentują), i przypomniałem sobieże ostatnio na warsztacie mechanik powiedział że delikatnie podniosa mi tył. I mam pytanie : Czy można w jakiś sposób (nie wie, być może podobny jak kiedyś w motorach ETZ gdy usztywniało się tylne amorki przekręcając sprężynę przy jeżdzie w 2 osoby) podnieść lub opuścic zawieszenie BMW. Chodzi mi o to że poznałem już tamten warsztat i wiem że jeśli nawet jest taka możliwość to znając ich "przyłożenie" się do pracy zrobili to jednym kole a drugie olali/zapomnieli(niepotrzebne skreślić). Jeśli nie ma takiej opcji to niestety czeka mnie wymiana. I drugie pytanie : czy wymieniać amorki i sprężyny czy tylko na przykład sprężyny.
Pozdrawiam

Witam. Podczepię sie pod posta. U mnie to samo prawa strona siedzi troszeczke niżej. Nie wiem czy to wina amorka czy raczej sprężyny ale zauważyłem jeszcze coś... Dałem się przejechac kumplowi powoli po nie równościach tak abym na zewnatrz mógł zaopserwować prace tego koła po tej stronie co jest niżej. Okazało sie że koło to niepokojąco pracuje - przód - tył ---- tak jak amor jest wywalony to pracuje - góra - dół --- a u mnie przód tył. Sprawdzenie na szarpakach nie daje żadnego rezultatu. niby wszystko jest ok. dodam że wymieniałem silentblocki tylnej belki lewy i prawy jakis miesiąc temu bo strasznie waliło na dziurach jak i nawet jak automat zmieniał biegi i nie wiem co może byc odpowiedzialne jeszcze za to że tak koło lata. Jeżeli ktos ma jakąś sugestie to bardzo prosze o posta. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.