| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2007-06-04 19:28:40 Witam !
Zakładam nowy temat, przeszukałem i nic nie znalazłem na interesujący mnie temat. A więc. Mam 525i E34 90'. Przednie zawieszenie mam zrobione i chciałbym dopytac o tył. Otóż oststanio po powrocie z trasy , stanąłem i patrzyłem na Samochód (to naprawdę duża przyjemność patrzeć na BMW stojace dostojnie na parkingu , zresztą Sami to wiecie ... ).
Okazało się jednak że coś jest nie tak. Otóż prawa strona auta jest delikatnie niższa od lewej, chodzi o tył i różnicę między nadkolem i oponą (podczas podróży po której oglądałem Bunię zmieniłem opony w tyle i patrzyłem jak się prezentują), i przypomniałem sobieże ostatnio na warsztacie mechanik powiedział że delikatnie podniosa mi tył. I mam pytanie : Czy można w jakiś sposób (nie wie, być może podobny jak kiedyś w motorach ETZ gdy usztywniało się tylne amorki przekręcając sprężynę przy jeżdzie w 2 osoby) podnieść lub opuścic zawieszenie BMW. Chodzi mi o to że poznałem już tamten warsztat i wiem że jeśli nawet jest taka możliwość to znając ich "przyłożenie" się do pracy zrobili to jednym kole a drugie olali/zapomnieli(niepotrzebne skreślić). Jeśli nie ma takiej opcji to niestety czeka mnie wymiana. I drugie pytanie : czy wymieniać amorki i sprężyny czy tylko na przykład sprężyny. Pozdrawiam ![]() |