MotoNews.pl

PILNIE Mam problem z zawieszeniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem po obnizeniu samochodu. Problem tego typu ze obnizylem okolo 50-60mm i przy rozpedzaniu samochodu trzepie calym autem, problem ten ustaje po wcisnieciu sprzegla lub po puszczeniu gazu. Jakie moga byc tego przyczyny??
Myslelismy juz o przegubach lub poloskach ale nie chcemy nic rozbierac bez obeznania.
I jeszcze czy do mkVI pasuja sprezyny z mkIV
Mam nadzieje ze ktos bedzie umial mi pomoc
Pozdro

z mk4 na bank nie pasują ,hmmm raczej nie szukałbym przyczyny w zawieszeniu skoro po wcisniecu sprzegła jest ok, moze mocowania jednostki napędowej???

otóż z mk4 pasują do mk6 z tym że tył z jednej budy pasuje na przód do innej albo odwrotnie bodajrze mk4->mk6 ale to tylko w ramach OT

przód mk4 pasuje na tył do mk5/6 z tego co pamietam, liked sprawdzał, co do trzepania, kilka osób tak miało, ja tez tak miałem w sedanie, podobno winą moze byc krzyzak w przegubie, słąwas kiedys pisał ze on na serii jest w innym połozeniu i tak sie wyrabia, a nastepnie przy glebie zajmuje inne połozenie i ma luzy, z tym ze u mnie w sedanie po pewnym czasie to ustapiło (ale u mnie trzepałao tylko podczas gwałtownego przyspieszania)

A to samo sie to wyrobi?? czy mam przegub wymienic??

u mnie przeszło samo.. takze jesli to to, to sie wyrobi (dotrze) czy cotam jeszcze

skoro z MKIV pasuaj do MKVI do do MKVII tez, a sa twardsze od normalnych, bo ja szykam twardych na tyla ale nie obnizajacych, chce zeby nie siadal jak wsiada pasazerowie