BuuuBuuuuBuuuuuczenie :P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A wiec tak:

Buczy mi ktores łożysko a nie wiem ktore miesiac temu zmienilem z przodu po stronie kierowcy bo buczalo, a teraz nie wiem jak dojsc ktore łozysko buczy na tym wymienionym bylo luzno wiec latwo bylo dojsc a teraz ?

Jak skrecam w prawo to ustaje
Raz tez czytalem ze to moze wina zlego ustawienia geometri czy cos
I jeszcze jedno nie zawsze buczy czasami jest cicho
Poradzcie ktore łozysko to jest jak juz ?

sluchaj uważnie czy na pewno z przodu czy z tyłu - najlepiej:

posadz kogoś za kierownicą, usiądz z tyłu ze złożoną kanapą i posluchaj czy to nie z tyłu (moj mechanik twierdzi ze slychac z przodu, natomiast ja na 100% slysze ze to tylne :p). u mnie buczy lekko, natomiast przy skrecie w lewo sie pogarsza.

a najlepiej to podnieść auto i zakręcić kołami - to też moze cos wykazac

No jak skrece w lewo to tez sie nasila a jak w prawo to ustepuje

temat na topie, mi tez buczy.......... ba nawet w identyczny sposob, gdzies czytalem ze jak buczy gdy skrecasz w lewo to siada przednie prawe lozysko i odwrotnie, tyl zawsze buczy rowno (chyba ze tez tylem skrecasz )

przednie lożska to łatwo sprawdzić, podnosisz auto z jednej strony, wrzucasz piatkę i ruszasz jak buczy to znaczy ze to lożysko, to samo robisz z drugiej strony. Tył też tak można sprawdzić, ale koła ręcznie trzeba napędzać i nie zawsze słychać wtedy łożyska.

No tyłem nie skrecam ale na zakrecie ciezar sie przesówa na jedna bądz drugą strone wiec tył tez tak mozna wedłóg mnie uciszyc

tak wiec zostaje podnoszenie auta i krecenie kolami ?

w czwartek auto idzie do mechanika na wymiane

Cytat:
2007-06-11 10:40:16, EquinoX pisze:
No tyłem nie skrecam ale na zakrecie ciezar sie przesówa na jedna bądz drugą strone wiec tył tez tak mozna wedłóg mnie uciszyc tak wiec zostaje podnoszenie auta i krecenie kolami ? w czwartek auto idzie do mechanika na wymiane

ja sie odwaze na wlasna reke wymieniac

btw, ma ktos moze pogladowy rysunek jak mocowane jest lozysko w przednim kole w mk4 ??

skoro skrecasz w prawo i buczenie ustaje tzn ze buczy lozysko po stronie pasazera. a jesli niedawno padl Ci przednie po stronie kierowcy to teraz jest duze prawdopodobienstwo,ze bedzie to przednie z przeciwka lozyska najlepiej wymieniac parami. Ja u siebie kiedys tez wymienilem 1 z tylu, a po miesiacu 2 zaczelo buczec.

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-06-11 11:38:41 ]