Brak iskry w rsie, pomocy!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, do cewek dochodzi stałe napięcie 12v, dwie cewki na raz raczej nie padły, nie stało sie to od razu, miałem ten sam problem kilka dni temu, ale poruszałem czujnikiem połozenia wału i odpalił, pojezdziłem chwile i to samo, nie odpalił na rozrusznik, ale popchałem go dosłownie 1 metr i odpałił, i tak jeszcze 2 razy było, a wczoraj stanoł na dobre, czujnik połozenia wału był zaoliwiony, teraz ma ok 270ohm albo kohm, w tej chwili nie pamiętam wytwarza jakies małe napięcie, nie wiem dokładnie jakie bo mam miernik nie bardzo, kabel od niego do modułu nie ma przerwy, czy to moze byc moduł, sterownik, albo moze przerwa w instalacji gdzies dalej, prosze o pomoc

To dość znacząca różnica 270 omów, czy 270 kiloomów. Powinno być to pierwsze. I CPS będzie wytwarzał małe napięcie ponieważ tak jest skonstruowany. W tym celu zresztą sygnał z niego jest ekranowany.

Sprawdzić trzeba po kawałku cały obwód elektryczny zapłonu. Czyli wtyczkę przy CPSie, EDISie, ciągłość przewodów (innym miernikiem, bo przecież ten "nie bardzo" - mógł pokazywać jako ciągłość kiloomy a nie omy), zasilanie EDISa, sygnały do cewek oraz odnogę idącą do komputera. Później można pożyczyć i podmienić EDISa przykładowo. Ale ja stawiam na kabelki.