PODUSZKA POD SILNIKIEM 318 tds

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM Mam pytanko walneła mi poduszke pod silnkiem lewa.Czy musze zmieniac jedna czy dwie żeby nie rzucało silnikiem na wolnych obrotach i przy gaszeniu. Z gory dzieki

A czemu ma rzucac bo nie bardzo wiem ? jak druga nadaje sie do wymiany to wymienic obie jak nie to po co? chyba ze dla własnej satysfakcji

pzdr

WITAM Wymieniłem tą walniętą poduche i lipa jest gorzej niz bylo.Na wolnych obrotach trzepie mi kierownicą a jak dodam gazu trzepanie ustaje.Druga poducha jest dobra.Widać jak drży cała maska na wolnych obrototach ale dlaczego?Pozdr.

pytanie dla dłubaczy: jak wymienic poduszke pod silnikiem w 318tds 95r? trzeba mieć jakis konkretny sprzęt? czy samemu da rade? silnik sie podnosi? chyba tak....

Cytat:
2006-06-20 21:33:01, arti6 pisze:
WITAM Wymieniłem tą walniętą poduche i lipa jest gorzej niz bylo.Na wolnych obrotach trzepie mi kierownicą a jak dodam gazu trzepanie ustaje.Druga poducha jest dobra.Widać jak drży cała maska na wolnych obrototach ale dlaczego?Pozdr.

sprawdz czy jest dobrze dokręcona, bo niewidze innej możliwości, chyba ze wsadzili nie z tego auta

Witam
Do mojego auta są dwie inne poduchy pod silnik(wyglądają podobnie).A ja kupiłem dwie takie same bo tak mi podał sprzedawca.Zmieniłem jeszcze raz tą lewą i jest ok(te poduch są naprawdę podone ale to nie to samo)Pozdr.

do arti: masz 318tds sedan czy compact? masz jakąś książke do tego auta albo cd? jeśli chodzi o te poduszki możesz podać(określić) dokładnie jakie to są bo chyba mnie też czeka wymiana, z góry dzięki

To może trzeba się zająć drgamiami samego silnika???
Może wtriski leją i silnik mocno drga na wolnuch obrotach
Trzeba zregenerować i ustawić wolne obroty.
... ale to tylko sugestia.

Witam
Moja trójka to sedan(silnik ten sam co ma compact).Proponuje udanie się do dobrego sklepu.Orginał to około 200 jedna jest droższa ale nie pamiętam która .A różnica po wymianie jest zaj...bista.Proponuję orginał.Jak masz dostęp to części możesz kupić oryginał w cenie podróbki.Pozdr.

byłem w piątek u mechanika, poducha 1 szt koszt 200zł z groszami, a wczoraj dowiedziałem się że pod skrzynią też są gumy czy poduchy i chyba też musze sobie wymienić, w ogóle auto ma 250tys prawie na liczniku a nie wiem czy ktoś coś wcześniej zmieniał

właśnie jakiś sprzedawca mi podpowiedział ze różnica między lewą a prawą polega na tym ze jedna na takie 2 dziureczki wiecej a druga nie, ta bez jest droższa i pożna by kupić dwie tańsze z tymi dziurkami? weszły by np 2 prawe? bo chyba lewa nie ma dziur i jest droższa...

Witam Nie kombinuj.Lewa na lewą prawa na prawą i będzie na pewno git .Jak książka pisze.Pozdrawaiam.