Corolla E10 "95 - elektryka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nagle przestało mi działać radio, zegarek, górne światełko w samochodzie. Wczesniej też przestalo dzialac podswietlenie suwaków od nawiewu itp. oraz podświetlenie przeciskow np. awaryjne, podgrzanie tylnej szyby. Co mam z tym zrobić? Bezpieczniki sprawdzilem i sa w porzadku

bezpiecznik CIG

Wymieniałem ten bezpiecznik i nic. Podświetlenie od suwaków przestało już działać dawno - i myślę nie z mojej winy.
Zegarek, radio itd przestało działać kiedy chciałem wymienić żarówkę górnego światełka w środku. Wtedy wydaje mi się, że było nastawione na funkcję ON, czyli moze jakies zwarcie?
Co mam robic, pomóżcie

Cytat:
2007-07-31 14:10:02, kettler pisze:
Wymieniałem ten bezpiecznik i nic. Podświetlenie od suwaków przestało już działać dawno - i myślę nie z mojej winy. Zegarek, radio itd przestało działać kiedy chciałem wymienić żarówkę górnego światełka w środku. Wtedy wydaje mi się, że było nastawione na funkcję ON, czyli moze jakies zwarcie? Co mam robic, pomóżcie

Za swiatelko na suficie odpowiada bezp.DOME

Bezpieczniki wszystkie sprawdzone i nic

tak w ogóle to gdzie moge znalezc ten bezpiecznik, bo tam pod nogami kierowcy nie moge go znalezc?

napisz jak ci moge pomoc

poprosze o wmiare jak najdokladniejszy opis a wtedy napewno pomoge

to juz wiemy.Przy akulumatorze masz czarne pudelko zdejmij z niego pokrywe pod pokrywa powinny znajdowac sie fuzy i przekazniki(nie bezpieczniki)wlacz i wylacz swiatla a nastepnie sprobuj zlokalizowac prekaznik ktory robi klik kiedy je wlaczasz.Jesli nic sie nie dzieje mamy po fuzie.Tuz za przekaznikami jest ukrytych tylko kilka fuz sprawdz je(powinno ich byc 6) napeno jeli nie padly bezpieczniki to jest to przyczyna fuz lub przekaznika sprobuj pokabinowac z nimi.Daj znac jak poszlo.Pozdrawiam

Cytat:
2007-07-31 23:13:24, adam26uk pisze:
[...]Przy akulumatorze masz czarne pudelko zdejmij z niego pokrywe pod pokrywa powinny znajdowac sie fuzy i przekazniki(nie bezpieczniki)[...]

??? Czy możesz bliżej opisać co to takiego te fuzy ??? Czym się to je, jak to wygląda i do czego służy ?
Pozdro.