Niedoświadczony pyta!! o ceny małego remontu 4E-FE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka wszystkim ! mam toyotkę corolle 98 3D silnik 4e-fe przebieg 200 000

i przymierzam się do wymiany

oleju (był lany castrol slx pół syn. może zalac mobila ) dylemat
paska rozrządu
świec ( jakie polecacie?)
kabli WN (jakie polecacie)
filtra oleju
filtra powietrza

i mam pytanko jaki mniej więcej będzie koszt za poszczególne rzeczy?

aha jeszcze 2 pytanka

1. mam troszkę luźną linkę od gazu czy mogę ją sobie troszkę podciągnąc bez żadnych obaw

2. na luzie kiedy dodam gazu silnik wchodzi bez problemu na obroty ale moje zaniepokojenie wywoałało schodzenie z obrotów coś jakby "bulgotanie" albo jakby go przytykało w okolicach kolektora wylotowego głowicy nie mam pojęcia czy to tam na 100% ale obsłuchałem go i już naprawde nie wiem co to moze być wpadam w coraz większe psychozy !!!! dodam ze autko pali bez problemu przed wczoraj zrobiłem nią trase 380 km non stop i wszystko ok! tylko to "bulgotanie" wystepuje przy 1100 +- gdy schodzi z obrotów

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-08-20 21:36:57 ]
[ powód edycji: temacik ]

w szczecinie koszt wymiany paska z regulacia zawozów w serwise nie autoryzowanym to 199zł ,paski i napinacze to tylko kwestia czy orginały czy dobre zamienniki, ale cen nie pamientam pozdro , grunt to dobry warsztat całe szczescie ze w szczscinie taki jest i specjalizuje sie tylko toyotkami ceny przystepne

ile
kurna, w wa-wie ostatnio szukałem zakładu gdzie mi wyregulują zawory to ceny zaczynają się od 150 zeta za samą regulację