Air bag CARINA e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witamj!

Mam pytanko.
Zamiast poduszek mam u siebie wstawione jedynie atrapy( kiedyś wybuchły). Zamierzam kupić poduszki. Czy ktoś z was robił coś takiego, czy wystarczy tylko je wstawić i podłączyć. Czy one będą sprawne w 100%.
Proszę o poradę.

Toyota zaleca wymiane sterownika i wszystkiego co bralo udzial w odpaleniu z czujnikami wlacznie,tylko to gwarantuje ponowne zadzialanie.
Aczkolwiek jak wymienisz poduchy napinacze i skasujesz bledy na sterowniku SRS uklad zachowuje sie jak sprawny tzn kontrolka zapala sie i gasnie,a skoro komputer stwierdza ze brak kodow bledu to zn ze powinno zadzialac.Niema jednak gwarancji ze napewno.

Dzięki.
Myślałem, że to jest mniej skąplikowane. Znalazłem na alegro poduchy już od 100 złotych, ale widzę że wizyta w serwisie i wymiana całej reszty jest nie unikniona.

Pozdrawiam!

Cytat:
2007-08-08 20:07:24, cariniarz pisze:
Dzięki. Myślałem, że to jest mniej skąplikowane. Znalazłem na alegro poduchy już od 100 złotych, ale widzę że wizyta w serwisie i wymiana całej reszty jest nie unikniona. Pozdrawiam!

Osobiscie wymienilbym tylko napinacze pasow i poduchy,twierdze ze niema przeciwskazan aby uklad dzialal.

OK, ale czy napinacze muszą być nówki, bo poducha jak rozumiem może być używana byle by cała?

Cytat:
2007-08-08 21:49:59, cariniarz pisze:
OK, ale czy napinacze muszą być nówki, bo poducha jak rozumiem może być używana byle by cała?

byle nie odpalone