MotoNews.pl

Sprężyny na tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam małe pytanko odnośnie sprężyn. Chciałbym podnieść tył auta...znacie jakieś zamienniki sprężyn, amortyzatorów?

Po cholere podnosić ?? Obniżać to rozumiem

odkopuje temat, bo też mam pytanko odnośnie tylnych springów.
czy do omy A sedan podejdą sprężynki z jakoejś innej np. z B?
popękało mi po 1,5 zwoju i włucze dupskiem po asfalcie, nie wspominając już o dziwnyh odgłosach wydobywających się z tyłu furaka
jeśli już gdzieś było to sorry ale jakoś nie lubimy się z szukajką pomimo moich wielkich starań

Sprężyny z B są takie same jak w A, więc podejdą bez problemów!

cholercia ale stary kotlet
Ale pytanie mam odnośnie...
Sprawa nagli!
Jeśli sprężyny od A pasują do B to czy od C też pasują do B, czy może coś inkszego tam wsadzili?
Pozdro!

mimo że poruszyłem starego śmierdzącego kotleta to nikt nie raczył się odezwać :/
No to tera go odgrzeje na nowym oleju
A więc powiedział mi pewien majster Pan Kaziu, że sprężyny od Zafiry (którą posiadał na części) pasują do mojej bestii, ale lekko ją podniosą- tyle że nie potrafił określić ile.
Czy faktycznie będą pasować na tył i jak bardzo podniosą kuper? Miał ktoś okazję się przekonać?
Pozdro

Ja też odgrzeję!
Czym się różnią sprężyny tylne od zwykłej Omegi od sprężyn od modelu z nivomatem? (MV6 sedan 1998 ).
W serwisie na przeglądzie zauważyli, że mam uwaloną, ale nie wiedzą czy mogą załozyć od zwykłej czy koniecznie od tej z nivomatem.
Jeśli ktoś wie to proszę o szybką odpowiedź!

[ wiadomość edytowana przez: jarn dnia 2008-04-22 15:20:09 ]

roznia sie twardoscia. Normalne sprezyny sa grubsze. Od nivo sa bardziej miekkie i ciensze.

Może ktoś doradzi co mam konkretnie założyć bo nie chce mi się wyrzucać 1100zł na sprężynki z serwisu. W sklepach też mają tylko do wersji bez nivo.

jedz do wierzbowa. pro-eko