Czujnik prędkosci obrotowej???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie mogę znaleźć czujnik prędkości obrotowej w silniku 1,6 xr3i MKIV ??? mam wstawine zwykłe zegary z zegarkiem a chciałbym podłączyć te z obrotkiem tylko ze złącza obydwóch jest inne ten z obrotkiem ma jedna wtyczkę a mój dwie to dosyć dziwne do w xr3i orginalnie był obrotek ale w tym samochodzie nic mnie nie zdziwi wkońco to składak

[ wiadomość edytowana przez: Lukermax dnia 2007-08-10 21:20:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: Lukermax dnia 2007-08-10 21:20:42 ]

Witam
Widzę że kolega dosłownie rzut beretem ode mnie mieszka-chwali się to bo jest nas coraz więcej w oklicach Malborka) a co sie tyczy liczników z obrotkiem to taki licznik ma 2 gniazda z tym że nie pasują one w żaden sposób do tych wtyków od zegarków bez obrotka W wyszukiwarce warto by było poszukać bo temat był juz wałkowany, w telegraficznym skrócie to impulsy na obrotek brane są z alternatora(zazwyczaj stosowane w dieslach)lub też z czujnika Halla w aparacie zapłonowym.Jeśli chodzi o silnik XR3i bo taki zdaje sie ma kolega to całkiem możliwe że można pobrać impulsy bezpośrednio z cewki WN.Sam sie przymierzam do zmiany takich liczników ale najpierw autko musi wrócić od blacharza.
Pozdrawiam