Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krzysiek_dz Daewoo Espero Nisko | 2007-08-19 09:39:00 Otoz po zmudnych poszukiwaniach na forum znalazlem odpowiedz na nurtujace mnie pytanie o przyczyny luzu na drazkach kierowniczych (gora-dol) napisaliscie ze:
1. po drugie drążki kierownicze na przekładni tez prosta strawa wkłąda się ręke za kolektorem ssącym i chwytasz kazdy drążek kierowniczy przy przekładni a następnie szarpiesz do gory i nadół jak czujesz żę drążek lata to znaczy że wybiły ci się tulejki... (wydaje mi sie ze to moze byc to, bo nie dosc ze te drazki ruszaja sie w pionie to czasami jak krece kierownica to slychac taki jakby strzal) no i tutaj mam pytanie, o ktore dokladnie tulejki chodzi, bo jest ich kilka, dodam zdjecia z ksiazki zebyscie po numerkach mogli mi podpowiedziec ![]() ![]() |
darekwr Espero Częstochowa | 2007-08-19 19:17:58 Według mnie najczesciej luz powstaje na elemencie 28 z rysunku. Ja mam tak u siebie. Kiedyś w wolnej chwili bede to robil jest juz taki temat poszukaj na forum, podbno zalewa sie to klejem uzupelniajac braki plastiku i szlifuje na rowno. Tylko najgorsze jest wyciaganac maglownice |